Leppäsavu Lenkki-tomaattipata
4
Henkeä
45 min

Leppäsavu Lenkki-tomaattipata

Raaka-aineet

1 pkt Atria 350g Leppäsavu Lenkki

1 kpl kesäkurpitsa

2 kpl sipulia

2 kpl valkosipulinkynttä

6 kpl terttutomaattia

2 rkl öljyä

1 ruukku basilikaa

2 dl valkoviiniä

3 rkl hunajaa

4 rkl tomaattipyreetä

2 dl vettä

Näin se hoituu

Kuori ja kuutioi sipuli sekä valkosipuli. Pese tomaatit ja puolita. Kuumenna kattilassa öljy ja kuullota sipuleita noin kolme minuuttia. Lisää tomaattipyree ja jatka paistamista minuutin verran,. Lisää tomaatit ja hunaja. Hauduta viisi minuuttia miedolla lämmöllä ja lisää viini, anna nesteen kiehua noin puoleen ja lisää vesi. Leikkaa kesäkurpitsa reiluluiksi paloiksi ja lisää pataan. Hauduta pataa miedolla lämmöllä noin puoli tuntia. Viipaloi lenkki reiluiksi paloiksi ja paista niihin kaunis pinta. Nostele lenkit padan pinnalle ja hauduta vielä viisi minuuttia. Koristele basilikalla ja tarjoa lisukkeena esimerkiksi riisiä tai perunamuusia.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki