Lasagne
8
Henkeä
70 min

Lasagne

Raaka-aineet

1 pkt Atria 700g Nauta-sika Jauheliha 20%

1 kpl keltasipulia

400 g tomaattimurskaa

1 prk tomaattipyreetä (pieni)

3 dl lihalientä

1 dl punaviiniä

1 tl timjamia

1 tl tuoretta oreganoa

1 rkl tuoretta basilikaa

2 kpl valkosipulin kynsiä

1/2 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria

1 rkl oliiviöljyä

10 kpl lasagnelevyjä

1 ltr täysmaitoa

100 g voita

1 dl vehnäjauhoja

1/4 tl muskottipähkinäjauhe

1 tl suolaa

200 g emmental- tai mozzarellaraastetta

Näin se hoituu

Hienonna sipuli ja oregano ja murskaa valkosipulin kynnet. Kuumenna pannu ja laita siihen tilkka oliiviöljyä. Ruskista jauheliha ja sipuli, siirrä ne kattilaan. Lisää kaikki muut ainekset ja hauduta niin pitkään, että kastike on sakeaa. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.

Valmista seuraavaksi valkokastike. Sulata voi kattilassa, sekoita joukkoon vehnäjauhot ja anna niiden turvota hetki. Lisää joukkoon lämmitetty maito pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Anna kiehua miedolla lämmöllä hetki. Lisää lopuksi juustoraasteesta puolet ja mausta muskottipähkinäjauheella ja suolalla.

Lisää nyt voidellun uunivuoan pohjalle ensin jauhelihakastiketta, sitten lasagnelevyjä, sitten valkokastiketta. Tee niin monta kerrosta, että viimeisenä on valkokastiketta ja ripottele pinnalle loppu juustoraasteesta. Paista lasagne 170 asteisessa uunissa noin 1 tunti. Paistamisen jälkeen anna lasagnen vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit