Lankkupossu
4
Henkeä
180 min

Lankkupossu

Raaka-aineet

1 pkt Atria n800g Naturell Viljaporsaan Uuniliha

Meksikon mole-rubia tai muuta dry rubia

3 kpl sipulia

Lisäksi:

noin 30 cm käsittelemätöntä, hiottua lautaa

Näin se hoituu

Lankkupossu valmistuu kuin itsestään grillissä epäsuorassa lämmössä. Tarjoile possu sellaisenaan tai vaikka uuniperunan kera.

Mikäli valmistat dry rubin itse, aloita valmistamalla se. Katso ohje nimellä Meksikon mole-rub.

Hiero dry rub tasaisesti uunilihaan. Kääri liha tiukasti kelmuun ja anna marinoitua yön yli.

Laita lauta likoamaan veteen vähintään tunniksi, mielellään koko yöksi. Voit lisätä veteen suolaa ja omenamehua lankkua maustamaan.

Kuori sipuli ja leikkaa se noin 2 cm paksuiksi viipaleiksi.

Lämmitä grilli keskilämmölle ja paahda lihaan kaunis väri molemmin puolin (noin 5
minuuttia per puoli). Laita lankku grilliin noin kolmeksi minuutiksi, että lankku hieman
tummuu. Käännä lankku. Asettele lankulle sipulirenkaat ja nosta niiden päälle possu. Siirrä hiilet lankun alta pois tai sulje kaasugrillin toiselta puolelta, niin ettei suora lämpö kohdistu lankkuun. Sulje kansi ja tähtää lämpötila noin 120-140 asteeseen. Anna lihan hautua grillissä noin 3 tuntia muutaman kerran käännellen, kunnes liha on ylikypsää ja mureaa.

Tarjoile liha sekä sipulit sellaisenaan vaikka tacojen täytteenä tai esimerkiksi uuniperunoiden kera.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki