Lampaanpaisti
10
Henkeä
150 min

Lampaanpaisti

Raaka-aineet

2 kg lampaan paistia

5 kpl valkosipulin kynsiä

3 tl karkeaa merisuolaa

2 tl mustapippurirouhetta

2 kpl salottisipulia

2 dl tuoreita yrttejä (basilika, persilja, tinjami, rosmariini)

200 g lanttua

200 g perunaa

200 g porkkanaa

1 kpl keltasipulia

3 dl lihalientä

Näin se hoituu

Tee paistamista edeltävänä iltana paistin pintaan viiltoja. Täytä ne valkosipulinkynsillä. Hiero lihan pintaan suola ja mustapippurirouhe. Anna maustua yön yli. Hienonna sipulit ja tuoreyrtit. Avaa paisti veitsellä niin, että se on tasapaksu joka puolelta, levitä yrtti-sipuli seos paistin sisäpuolelle sekä hivenen suolaa ja mustapippuria. Rullaa ja sido paisti. Kuumenna uuni 130 asteiseksi. Laita uunivuokaan kuoritut ja pienityt kasvikset, lihaliemi ja paisti. Paista uunissa noin 2 ½ tuntia tai kunnes paistin sisälämpö on noin 65-70 C.
Anna paistin levätä folioon käärittynä ennen leikkaamista.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit