Kurpitsainen kanakeitto
4
Henkeä
60 min

Kurpitsainen kanakeitto

Raaka-aineet

1 kg hokkaido-kurpitsaa (1-2 kurpitsaa)

2 rkl öljyä

1 kpl sipuli

3 kpl valkosipulinkynttä

1 rkl tuoretta inkivääriä raasteena

200 g perunaa (2 isoa perunaa)

0,5 tl kurkumaa

0,5 tl jauhettua korianteria

6 dl kasvislientä

1-2 dl kermaa

1 tl suolaa

0,5 tl mustapippuria

0,5 rkl hunajaa

0,5 rkl omenaviinietikkaa

1 rasia Atria Perhetilan Mehevä Rustiikkikuutio Kanan Fileestä 350g

0,5-1 tl chilijauhetta

0,5 dl paahdettuja kurpitsansiemeniä

lehtipersiljaa

Näin se hoituu

Yhdistimme kurpitsan sekä kanan ja saimme aikaan herkullisen
syksyisen keittoreseptin. Jos haluat hifistellä, voit kaivertaa
kurpitsanlihan kuoristaan ja tarjoilla sopan suoraan kurpitsasta!

Tämä resepti on suunniteltu Satokausikalenterin koekeittiöllä, osana Atrian ja Satokausikalenterin yhteistä Sadonkorjuu-kampanjaa.

Leikkaa kurpitsa puoliksi, poista siemenet ja kuori veitsen avulla. Leikkaa kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta inkivääri. Kuori ja kuutioi perunat. Kuumenna 2 rkl öljyä kattilassa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli, inkivääri, kurpitsa- ja perunakuutiot, kuullota pari minuuttia. Sekoita joukkoon kurkuma ja korianteri. Lisää kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Anna keiton poreilla noin 15 minuuttia, kunnes kurpitsat ja perunat ovat kypsiä.

Soseuta keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää joukkoon kerma ja mausta suolalla, mustapip­purilla, hunajalla ja omenaviinietikalla.

Ruskista kanan Rustiikkikuutiot kovalla lämmöllä pannulla tilkassa öljyä. Alenna lämpöä ja paista noin 10 minuuttia, kunnes ovat kypsiä. Mausta chilillä.

Jaa kurpitsakeitto kulhoihin ja asettele pinnalle paistetut Rustiikkikuutiot.

Viimeistele annokset paahdetuilla kurpitsansiemenillä ja hienonnetulla lehtipersiljalla.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki