Kuorrutetut porsaanselykset ja omenakastike
5
Henkeä
60 min

Kuorrutetut porsaanselykset ja omenakastike

Raaka-aineet

PORSAANSELYKSET

1 pkt Atria n500g Naturell Viljaporsaan Sisäfilee

1 dl hapankorppuraastetta

2 kpl piparkakkua raastettuna (tai 2 rkl parmesanraastetta)

1 tl timjamia ja rosmariinia

1 kpl valkosipulin kynsiä

2 rkl oliiviöljyä

KASTIKE

1 kpl iso Granny Smith omena

1 kpl kanelitanko

1 tl tuoretta inkivääriä

2 dl vettä

2 rkl sokeria

1 rkl omenaviinietikkaa

1 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria

Näin se hoituu

Kuori ja kuutioi omena. Hauduta kuutiot kattilassa veden ja kanelitangon kanssa kunnes ne soseutuvat. Poista kanelitanko ja soseuta sauvasekoittimella. Hienonna timjami ja rosmariini ja pieni inkivääri pieniksi kuutioiksi. Lisää inkivääri ja sokeri ja hauduta niin kauan että seos sakenee. Mausta suolalla, pippurilla ja omenaviinietikalla. Poista fileestä kalvot ja leikkaa 8 selystä ja nuiji kevyesti. Ruskista selykset nopeasti voissa, mausta pippurilla ja suolalla ja siirrä uunipellille.

Kuumenna oliiviöljy kattilassa, lisää hienonnettu valkosipuli, yrtit, hapankorppu- ja piparkakkuraaste. Mausta suolalla. Jaa seos selysten päälle ja paista uunissa 200 astetta noin 15 minuuttia. Tarjoa lisäkkeenä Atria Grillivihanneksia ja lohkoperunoita.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit