Viljaton pizza kukkakaalipohjalla
4
Henkeä
40 min

Viljaton pizza kukkakaalipohjalla

Raaka-aineet

Pohja

1 kpl kukkakaali (noin 750 g)

100 g mantelirouhetta

1 dl parmesaaniraastetta

2 kpl kananmunaa

Kastike

0,5 dl oliiviöljyä

1 rkl sitruunamehua

ripaus suolaa

ripaus sokeria

Täyte

1 pkt Atria 200g Ohuen Ohut Palvikinkku

100 g kirsikkatomaatteja puolitettuina

100 g rucolaa

50 g retiisiä viipaleina

Näin se hoituu

Kukkakaali on nyt supertrendikäs raaka-aine ja erityisesti paahtamalla siitä saadaan esiin hienoja makuja. Kaikkien pizzojen ei tarvitse olla vehnäpohjaisia tai tomaattikastikkeella täytettyjä. Tässä on moderni pizzaversio, joka on erinomainen vaihtoehto kaikille pizzafaneille.



Poista kukkakaalista lehdet ja irrota nuput. Kuori varsi ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Laita nuput ja varsikuutiot kahdessa erässä monitoimikoneen kutterikulhoon ja hienonna noin riisijyvän kokoisiksi rakeiksi. Kaada kukkakaalirouhe kulhoon ja peitä tiukasti kelmulla. Kypsennä mikrossa noin 5 minuuttia ja levitä rouhe pyyhkeen päälle. Purista kukkakaaleista nesteet pois ja anna niiden höyrystyä hetken. Lisää joukkoon loput pohjan ainekset ja sekoita tasaiseksi.

Kauli kukkakaalitaikinasta kahden leivinpaperin välissä halkaisijaltaan neljä noin 30 sentin kokoinen ympyrä, tai yksi pellin kokoinen neliö. Voit jättää reunat hieman paksummaksi. Paista grillissä tai uunissa noin 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes reunat alkavat ottaa väriä.

Sekoita kastikkeen ainekset yhteen. Levitä täytteet kukkakaalipohjan pinnalle ja pirskottele päälle kastiketta. Tarjoile ja nauti.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit