Korean kanaa, punajuuririisiä ja kirpeänmakeaa kiinankaalia
4
Henkeä
180 min

Korean kanaa, punajuuririisiä ja kirpeänmakeaa kiinankaalia

Raaka-aineet

1 pkt Atria Perhetilan 450g Korean Gochujang Kanan Gourmet Fileeleike

Kirpeänmakea kiinankaali:

1 kpl pieni kiinankaali (tai puolikas isosta)

2 cm pala tuoretta inkivääriä

2 kpl limeä

1-2 kpl valkosipulinkynttä

1 dl soijakastiketta

1 tl sriracha-kastiketta

1 dl sweet chili -kastiketta

Punajuuririisi:

6 dl vettä

0,5 tl suolaa

3 dl jasmiiniriisiä

2 dl säilykepunajuurisuikaleita

Näin se hoituu

Leikkaa kiinankaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja raasta inkivääri. Pese limet. Raasta kuoresta hienoa raastetta ja purista mehu. Hienonna tai murskaa valkosipuli. Sekoita soija-, sriracha- ja sweet chili -kastikkeet, inkivääri, valkosipuli sekä limenkuoriraaste ja mehu kastikkeeksi. Sekoita kastike kiinankaalisilppuun ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.

Kiehauta vesi ja suola. Lisää riisi ja anna kiehua hiljalleen noin 13 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja anna hautua noin 15 minuuttia, kunnes riisi on kypsää. Valuta riisi hyvin ja sekoita irtonaiseksi. Lisää punajuurisuikaleet riisin joukkoon ja sekoita niin, että punajuuri värjää riisin kauniin punaiseksi.

Paista fileeleikkeet kypsiksi joko öljytyssä pannussa tai grillissä. Tarjoile punajuuririisin ja marinoidun kiinankaalin kanssa.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki