Kolmen makkaran keitto
4
Henkeä
30 min

Kolmen makkaran keitto

Raaka-aineet

n. 400-500 g valmiita pakastekeittojuureksia tai -vihannessuikaleita

tai

2 kpl porkkanaa

1 kpl pieni bataatti

0,5 kpl pieni lanttu

1 kpl pieni pala juuriselleriä

0,5 kpl purjo

2 kpl sipulia

1 kpl valkosipulinkynsi

1 rkl öljyä

Atria 300g Chorizo Makkara-mix

2 ltr lihalientä (tai 2 l vettä + 2 lihaliemikuutiota)

2 kpl laakerinlehteä

10 kpl kokonaista musta- tai maustepippuria

3 rkl hienonnettua persiljaa

(suolaa ja pippuria)

Näin se hoituu

Jos et käytä valmiita keittojuureksia, aloita valmistelemalla kasvikset. Kuori ja kuutioi porkkana, bataatti, lanttu, palsternakka ja juuriselleri. Halkaise ja huuhtele purjo ja hienonna se sitten. Kuori ja silppua sipuli ja viipaloi sipuli ja viipaloi valkosipulinkynsi.

Kuumenna öljy kattilassa ja lisää makkaramix. Paista kunnes makkaroissa on kullanruskea väri ja lisää sitten juurekset ja sipulit. Laske lämpöä ja kuullota miedolla lämmöllä noin 8 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää lihaliemi tai vesi ja lihaliemikuutiot sekä laakerinlehdet ja pippurit. Keitä hiljaa hymyillen miedolla lämmöllä noin puoli tuntia, tai kunnes kasvikset ovat kypsiä. Maista, mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Ripottele persilja keiton päälle juuri ennen tarjoilua.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki