Kolmen kaalin savupossu
6
Henkeä
270 min

Kolmen kaalin savupossu

Raaka-aineet

1 kpl Atria Bravuuri n1,5kg Viljaporsaan Juhlapaisti, paistopakkauksessa

600 g rosamundaperunaa

250 g savoijinkaalin lehtiä

250 g punakaalia suikaloituna

250 g lehtikaalia ruodittuna

öljyä

suolaa

mustapippuria

1 dl saksanpähkinöitä

1 rkl vaahterasiirappia

0,5 kpl granaattiomenan siemenet

Kastike:

1 rkl dijon-sinappia

0,5 dl öljyä

2 rkl balsamicoviinietikkaa

1 tl Herbs de Province -mausteseosta

1 tl sokeria

0,5 tl suolaa

0,5 tl mustapippuria

Näin se hoituu

Reseptin on Atrialle kehittänyt Kaikki äitini reseptit -blogistaan tuttu Nanna.

Poista paistista etiketti. Älä kuitenkaan avaa tai poista pakkausta, vaan laita paisti 3 tunniksi 150 asteeseen uunin alatasolle. Kun paisti on valmis, poista pakkaus ja siirrä possu nesteineen foliovuokaan. Savusta paistia savustuspöntössä tai grillissä miedolla lämmöllä noin tunti. Anna lopuksi vetäytyä 15 minuuttia.

Lohko pestyt perunat kuorineen, kierittele öljyssä ja mausta. Paahda lohkoja 200 asteessa noin 20 minuuttia. Pyöräytä kaalit öljyssä, lisää uunipellille perunoiden kaveriksi ja paista vielä 10 minuuttia. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.

Paahda saksanpähkinät pannulla vaahterasiirapin kanssa, nosta jäähtymään ja rouhi karkeasti.
Valmista salaatinkastike sekoittamalla kaikki kastikeainekset keskenään.

Kokoa isolle tarjottimelle peruna ja kaalit, lisää päälle pähkinät ja granaattiomenansiemenet ja lopuksi kastike. Nosta juhlapossu keskelle ja leikkaa se viipaleiksi.

Reseptit ja vinkit

Vinkki