Kokonaisena grillattua naudan pihvilihaa ja vihreää salsaa
4
Henkeä
60 min

Kokonaisena grillattua naudan pihvilihaa ja vihreää salsaa

Raaka-aineet

1 kpl Atria n700g Takuumurea Naturell Naudan Pihviliha

Mausterub lihalle:

1 tl paprikajauhetta

1 tl suolaa ja mustapippuria

1/2 tl cayennepippuria

1 tl jauhettua juustokuminaa

1/4 tl jauhettua neilikkaa

2 kpl valkosipulinkynttä raastettuna

1/2 dl oliiviöljyä

Salsa:

2 kpl valkosipulinkynttä kuorittuna

2 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna

1 rkl tuoretta minttua hienonnettuna

2 rkl tuoretta korianteria, basilikaa, ruohosipulia hienonnettuna

2 rkl kapriksia hienonnettuna

5 kpl anjovisfileitä

2 tl Dijon-sinappia

2 1/4 dl oliiviöljyä

1 tl suolaa ja mustapippuria

1 rkl sitruunan mehua

1 tl sitruunankuorta raastettuna

KASVISVARTAAT:

1 kpl paprika ja kesäkurpitsa

2 kpl punasipulia

1 rasia herkkusieniä

1/2 dl oliiviöljyä

1 tl suolaa ja mustapippuria

varrastikkuja

Näin se hoituu

Ota liha huoneenlämpöön vähintään tuntia ennen grillaamista. Lihan mausterub: Sekoita mausteet keskenään ja hiero lihan pintaan. Salsa: Laita kaikki ainekset sitruunanmehua ja –kuorta lukuun ottamatta tehosekoittimeen ja pyöräytä muutaman kerran, kunnes salsa on tasaista, lisää sitruunanmehu ja –kuori. Liota varrastikkuja vedessä. Huuhtele ja pilko kasvikset halutun muotoisiksi. Kasvisvartaat: Mausta kasvikset oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla ja työnnä vuorotellen vartaisiin. Lihan kypsennys: Grillaa lihan pintaan väri ja kypsennä epäsuoralla grillauksella, kunnes liha on halutun kypsyinen. Käytä apuna lihalämpömittaria. Ota liha grillistä ja kääri folioon vetäytymään noin 20 minuutiksi. Kasvisvartaiden kypsennys: Nosta grillin lämpötilaa ja grillaa kasvisvartaat kypsiksi. Leikkaa liha siivuiksi ja tarjoa salsan sekä kasvisvartaiden kanssa.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit