Kokonaisena grillattua naudan pihvilihaa ja kasvisdipit
4
Henkeä
60 min

Kokonaisena grillattua naudan pihvilihaa ja kasvisdipit

Raaka-aineet

1 kpl Atria n700g Takuumurea Naturell Naudan Pihviliha

2 rkl rypsiöljyä

2-3 tl suolaa

2 tl mustapippuria

Kasvikset:

1 kpl esikeitetty porkkana

2 kpl paprikaa

1 kpl kesäkurpitsa

2 kpl lehtisellerin vartta

2 rkl rypsiöljyä

1 tl suolaa ja pippuria

DIPPI:

1 dl majoneesia

1 kpl murskattu valkosipulinkynsi

1 rkl sitruunanmehua

1 rkl hunajasinappia

1 tl mustapippuria

1/2 tl suolaa

LISUKKEEKSI:

1 rasia Atria 500g Hot Pepper Amerikan Perunat

Näin se hoituu

Ota pihviliha huoneenlämpöön vähintään tuntia ennen kypsentämistä. Kasvikset: kuori porkkana ja leikkaa sormen mittaisiksi paksuiksi pölkyiksi. Kiehauta porkkanoita, kunnes ne ovat lähes kypsiä, noin 5min, ja jäähdytä. Halkaise paprikat ja poista siemenet, suikaloi. Poista kesäkurpitsoista kannat ja leikkaa porkkanan kanssa samankokoisiksi pölkyiksi. Kuori sellerinvarret ja leikkaa neljään palaan. Sekoita kasviksiin öljy, mausta suolalla ja pippurilla. Dippi: Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tarkista maku. Hiero lihan pintaan öljy ja mausta suolalla ja pippurilla. Liha: Grillaa lihan pintaan väri ja kypsennä epäsuoralla grillauksella, kunnes liha on halutun kypsyinen. Käytä apuna lihalämpömittaria. Ota liha grillistä ja kääri folioon vetäytymään noin 20 minuutiksi. Nosta grillin lämpötilaa ja ota kansi pois grilliperunoista. Laita peruna grilliin lämpiämään, sekoita pari kertaa kuumentamisen aikana. Grillaa kasviksiin kauniit raidat. Leikkaa liha viipaleiksi ja tarjoile perunoiden, kasvisten ja dipin kera.

Huom: Voit leikata lihan myös pihveiksi ennen grillaamista, näin kypsyminen nopeutuu.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit