Kokonaisena grillattu pihvifilee, grillattua tomaattileipää ja pico de gallo -salsa
4
Henkeä
200 min

Kokonaisena grillattu pihvifilee, grillattua tomaattileipää ja pico de gallo -salsa

Raaka-aineet

1 kpl Atria n700g Naturell Viljaporsaan Pihvifilee

2 tl suolaa

2 tl savupaprikaa

0,5 tl mustapippuria myllystä

Pico de gallo:

15 kpl kypsää kirsikkatomaattia

1 kpl jalapeno (tai 5-6 jalapenoviipaletta)

2 kpl pientä punasipulia

2 dl korianteria hienonnettuna

1 kpl lime

1 tl suolaa

Lisäksi:

2 kpl patonkia

0,5 dl oliiviöljyä

1 kpl iso, kypsä tomaatti

(aiolia)

Näin se hoituu

Tarjoile porsaanfilee paahdetun patongin ja meksikolaisesta keittiöstä tutun pico de gallo -salsan kera. Tomaattinen salsa saa potkua jalapenosta.

Yhdistä mausteet ja hiero lihan pintaan. Anna maustua 10 minuuttia. Lämmitä sillä välin grilli kuumaksi. Sivele lihan pinta öljyllä. Ota filee huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Grillaa fileetä miedolla lämmöllä välillä käännellen noin 40 minuuttia, kunnes sen sisälämpötila on 70 astetta. Kääri folioon lepäämään.

Valmista salsa. Murskaa tomaatit. Kuutioi jalapenot. Hienonna sipulit ja korianteri. Purista mehu limestä. Yhdistä kaikki salsan ainekset keskenään ja laita jääkaappiin maustumaan.

Halkaise patongit ja leikkaa ne patongit kolmeen. Pirskottele patonkien päälle hieman öljyä ja paahda grillissä molemmin puolin.

Puolita tomaatti ja hiero tomaatin leikkuupintaa patongin rapeaan pintaan. Leikkaa porsaanfilee noin sentin viipaleiksi ja lado viipaleet paahdettujen patonkien päälle. Annostele päälle pico de gallo -salsaa ja viimeistele halutessasi aiolilla.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki