Kinkun kypsennys ja kuorrutus grillissä
6
Henkeä
360 min

Kinkun kypsennys ja kuorrutus grillissä

Raaka-aineet

Atria n2,5kg Viljaporsaan Kinkkurulla, nahaton, pakaste

Kuorrutukseen:

1 dl sinappia

1 dl fariinisokeria

0,5 tl neilikkaa jauhettuna

0,5 tl maustepippuria jauhettuna

1 kpl kananmunankeltuainen

1 dl korppujauhoja

Näin se hoituu

(Jos käytät pakaste kinkkua, sulata se hitaasti jääkaapissa.)

Ota kinkku jääkaapista lämpiämään huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen kypsennystä.

Valmistele grilli. Parhaan tuloksen saat käyttämällä kinkun grillauksessa epäsuoraa keskilämpöä. Tasaisen lämmön aikaansaamiseksi kannattaa käyttää brikettejä.

Esilämmitä brikettejä noin 12 kpl riippuen grillin koosta. Lado grillin molemmille puolille noin 5 brikettiä, joita ei ole sytytetty. Kaada päälle sytytetyt briketit ja laita grillin keskelle folioastia, jossa on vettä. Kinkku tiputtaa kypsyessään rasvaa ja nestettä astiaan. Voit käyttää nesteen lopuksi vaikka kastikkeen valmistamiseen. Tavoittele noin 120-130 asteen lämpötilaa.

Kypsennä kinkkua, kunnes sen sisälämpö on noin 66-68 astetta. Lisää brikettejä kypsennyksen aikana, jotta lämpö pysyy tasaisena.

Ota kinkku pois grillistä ja irrota päällä oleva verkko.

Sekoita kuorrutteen ainekset korppujauhoja lukuunottamatta yhteen ja sivele kuorrute kinkun pinta kauttaaltaan. Ripottele kinkun päälle vielä korppujauhot. Nosta grillin lämpö noin 220-240 asteeseen ja paahda kinkkua, kunnes kuorrute on kauniin ruskea. Anna kinkun jäähtyä noin 20 minuuttia ennen leikkaamista.

Vinkki: Voit lisätä grilliin savulastuja kypsennyksen alussa. Näin saat joulukinkkuun miedon savunmaun.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki