Kinkkupaella
4
Henkeä
60 min

Kinkkupaella

Raaka-aineet

1 dl oliiviöljyä

1 g sahramia

3 tl savupaprikajauhetta

2 tl suolaa

1 kpl sipuli kuutioituna

2 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna

1 kpl punainen paprika kuutioituna

300 g kypsää joulukinkkua kuutioituna

200 g kypsää broileria kuutioituna

500 g risottoriisiä

2 dl valkoviiniä

8 dl kanalientä

1 prk tomaattimurskaa (400 g)

200 g katkarapuja

300 g sinisimpukoita pakasteesta

Viimeistelyyn:

tuoretta persiljaa

sitruunanlohkoja

Näin se hoituu

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Kuumenna oliiviöljy laakeassa kattilassa tai paellapannussa. Lisää öljy, mausteet, sipulit ja paprikat. Kuullota noin 5 minuuttia, kunnes kasvikset ovat läpikuultavia. Lisää kinkkukuutiot, broilerikuutiot ja riisi. Sekoita.

Kaada pannun sisältö uunivuokaan. Kaada valkoviini, kanaliemi ja tomaattimurska joukkoon. Sekoita ja laita uuniin noin 20 minuutiksi.

Sekoita ja lisää joukkoon katkaravut ja sinisimpukat. Kypsennä vielä 10 minuuttia. Tarkista maku ja viimeistele uunipaella hienonnetulla persiljalla sekä sitruunalohkoilla.

Vinkki: Voit käyttää paellassa erilaisia lihoja, makkaroita ja kasviksia. Kokeile rohkeasti ja löydä oma suosikkiyhdistelmäsi.

Reseptit ja vinkit

Vinkki