Katalonialaiset lihapullat mantelikastikkeessa
4
Henkeä
60 min

Katalonialaiset lihapullat mantelikastikkeessa

Raaka-aineet

Lihapullat:

1 kpl pieni sipuli hienonnettuna

2 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna

0,5 tl paprikajauhetta

0,5 tl kanelia

1 pkt Atria 400g Parempi Nauta Jauheliha 10%

kourallinen hienonnettua persiljaa tai korianteria

1 kpl kananmuna

1 tl suolaa

1 tl mustapippuria myllystä

Mantelikastike:

Manterlikastike:

1 kpl pieni sipuli hienonnettuna

2 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna

1 dl mantelijauhoa

1,5 tl paprikajauhetta

2,5 dl kuivaa valkoviiniä

hyppysellinen sahramia

1 rkl tomaattipyrettä

1 tl sokeria

5 dl kanalientä

suolaa

mustapippuria myllystä

Lisäksi:

öljyä paistamiseen

persiljaa tai korianteria ja esim. pastaa tarjoiluun

Näin se hoituu

Kuullota sipulit ja valkosipulit öljyssä läpikuultaviksi. Lisää sitten paprikajauhe ja kaneli ja jatka kuullottamista vielä muutama minuutti. Anna seoksen jäähtyä.

Yhdistä kaikki lihapullien ainekset keskenään ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Laita taikina lepäämään jääkaappiin ja valmista sillä välin kastike.

Kuullota sipulit ja valkosipulit öljyssä läpikuultaviksi. Lisää mantelijauhot ja paprikajauhe ja jatka paahtamista vielä muutaman minuutin ajan. Lisää valkoviiini ja kiehauta. Sekoita joukkoon sahrami, tomaattipyree, sokeri ja kanaliemi. Tarkista maku ja mausta suolalla ja pippurilla.

Pyörittele lihapullataikinasta 20 tasakokoista pyörykkää ja pudota ne kastikkeeseen kypsymään.

Anna kastikkeen poreilla keskilämmöllä puolisen tuntia. Ripottele päälle yrttejä ja tarjoile esimerkiksi pastan kanssa.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki