Kartanon sisäpaistia portviinissä ja hunaja-säräjuureksia
4
Henkeä
120 min

Kartanon sisäpaistia portviinissä ja hunaja-säräjuureksia

Raaka-aineet

1 kg Atria n1,0kg Takuumurea Naturell Naudan Sisäpaisti

50 g voita

1 kpl sipuli

1 kpl porkkana

1 tl suolaa

mustapippuria myllystä

1 kpl lihaliemikuutio

5 kpl kokonaista valkopippuria

5 kpl kokonaista maustepippuria

1 kpl laakerinlehti

1 rkl siirappia

2 dl vettä

1 dl vahvaa kahvia

Kastike:

5 dl paistolientä siivilöitynä

1 dl portviiniä

3 rkl vehnäjauhoja

1 dl kuohukermaa

Hunajajuurekset:

2 kpl isoa porkkanaa

4 kpl perunaa

1 kpl pienehkö lanttu

1 kpl punajuuri

1 kpl sipuli

2 rkl öljyä

2 rkl hunajaa

ripaus mustapippuria ja suolaa

1/2 tl rakuunaa

Näin se hoituu

Ota liha huoneenlämpöön n.1 h ennen valmistamista. Kuori sipuli ja porkkana ja paloittele ne reiluiksi lohkoiksi. Kuumenna valurautapata ja lisää voi. Kuivaa paistin pinta ja ruskista padassa kauniin ruskeaksi joka puolelta. Ripottele pintaan suola ja mustapippuri ruskistamisen loppuvaiheessa. Lisää pataan sipuli- ja porkkanalohkot, laakerinlehti, pippurit, kahvi, vesi ja lihaliemikuutio.
Anna kypsyä kannen alla miedolla lämmöllä uunissa 100 astetta n. 1,5 h, eli kunnes paistin sisälämpö on 50 astetta.
Nosta kypsä paisti padasta, valele portviinillä ja peitä foliolla ja pidä lämpimänä.
Kastike:
Siivilöi paistinliemi ja lisää tarvittaessa vettä niin, että lientä on 5 dl. Sekoita vehnäjauhot tilkkaan kylmää vettä tasaiseksi ja lisää kastikkeen joukkoon hyvin sekoittaen. Anna kiehua nyt viitisen minuuttia. Lisää kerma ja kiehauta, tarkista maku ja lisää jäljellä oleva portviini.
Hunajajuurekset:
Paloittele juurekset, laita uunivuokaan. Sekoita keskenään öljy, hunaja ja mausteet, tipauttele juuresten päälle. Paista 180 asteessa noin 50 minuuttia

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki