Karkkipossu
2
Henkeä
999 min

Karkkipossu

Raaka-aineet

Näin se hoituu

Ota liha huoneen lämpöön tuntia ennen valmistusta.

Hiero pippuri lihan pintaan. Laita lihapala korkealaitaiseen uunivuokaan, työnnä vuoka uuniin ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Kiehauta vesi ja lihaliemikuutio. Kaada liemi lihan päälle ja anna lihan hautua 150-asteisessa uunissa vielä noin 3 tuntia, kunnes liha on murean pehmeää. Ota hieman jäähtynyt liha pois liemestä. Poista luut ja nahka. Anna lihan jäätyä kunnolla, mieluusti seuraavaan päivään, ja paloittele se sitten noin 4 x 4 cm paloihin.

Viipaloi valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna inkivääri. Viipaloi chili siemenineen ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota valkosipulia, inkivääriä ja chiliä noin minuutin ajan. Lisää sokeri ja kuumenna sekoittaen kunnes sokeri kiehuu. Lisää soijakastike, etikka, osterikastike, ketjap manis sekä suola. Keitä kastiketta hiljalleen kunnes liemi kiehunut puoleen.

Lisää lihapalat kastikkeen joukkoon kuumenemaan. Sekoita varoen ettei lihapalat hajoa.

Koristele possukuutiot chiliviipaleilla, kevätsipulirenkailla ja seesaminsiemenillä ja tarjoa esimerkiksi riisin kera.

Reseptit ja vinkit

Vinkki