Karkkikana
2
Henkeä
60 min

Karkkikana

Raaka-aineet

1 kpl sitruuna

2 kpl valkosipulinkynttä

1 pkt Atria Perhetilan 350g Mehevä Rustiikkikuutio Kanan Fileestä

0,5 dl soijaa

mustapippuria myllystä

4 rkl vehnäjauhoja

öljyä paistamiseen

Karamellisointikastike:

0,5 kpl kanaliemikuutio

0,5 dl vettä

sitruunanmehua (sitruunasta jonka kuori käytettiin kanan maustamiseen)

4 rkl sokeria

Riisi:

4,5 dl vettä

1,5 dl riisiä

0,5 tl suolaa

Lisäksi:

ohuiksi viipaleiksi leikattua kevätsipulia

seesaminsiemeniä

Näin se hoituu

Pese sitruuna ja raasta sen kuoresta mahdollisimman hienoa raastetta. Purista sitruunasta mehu kastiketta varten. Hienonna valkosipulit hienoksi murskaksi. Marinoi rustiikkikuutiot soijalla, valkosipulilla, sitruunankuoriraasteella ja pippurilla.

Huuhtele riisi ja anna sen liota 20 minuuttia.

Kiehauta karamellisointikastikkeen vesi ja sitruunanmehu ja liota kanaliemikuutio ja sokeri joukkoon. Keitä tahmeaksi kastikkeeksi.

Kiehauta riisien keitinvesi. Lisää suola ja liotetut riisit ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes se on sopivan kypsää. Anna riisin levätä heti ennen tarjoilua.

Pyöritä marinoidut kananpalat vehnäjauhoissa. Friteeraa kananpaloja noin 4 minuuttia 180 asteisessa öljyssä tai paista ne pannulla kypsiksi runsaassa öljyssä.

Pyörittele friteeratut rustiikkikuutiot karamellisointikastikkeessa ja tarjoile heti keitetyn riisin kera. Koristele annos kevätsipulilla ja seesamin siemenillä.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki

Olemme päivittäneet verkko- ja mobiilipalveluidemme tietosuojaselosteen vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen ("GDPR") vaatimuksia. Tietosuojaselosteessa kerromme, mitä henkilötietoja keräämme verkko- ja mobiilipalveluidemme käyttäjistä, miten käytämme niitä ja miten huolehdimme niiden suojaamisesta. Lue lisää.

Ok