Karjalanpaisti grillistä
4
Henkeä
120 min

Karjalanpaisti grillistä

Raaka-aineet

1 pkt Atria 700g Perinteinen Karjalanpaisti

2 tl suolaa

1 rkl voita tai öljyä voiteluun

4 kpl sipulia

2 kpl porkkanaa

1 tl mustapippuria

1 tl maustepippuria

3 kpl laakerinlehteä

8-9 dl vettä

Tarjoiluun esim:

perunamuusia

puolukoita

suolakurkkua

Näin se hoituu

Perinteisen karjalanpaistin valmistus onnistuu myös grillissä. Kun lisäät hiillokseen liotettuja leppälastuja, saat mukaan sopivasti savun makua.

Ota lihat huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen kokkausta.

Lämmitä grilli kuumaksi. Mausta huoneenlämpöiset lihat suolalla. Voitele
uunivuoka ja asettele lihat tasaisesti vuokaan. Anna lihojen paahtua uunivuoassa grillissä, kunnes lihoissa ontasaisesti hyvä väri.

Kuori sillä aikaa sipulit ja porkkanat ja leikkaa ne reiluiksi paloiksi.

Lisää porkkana- ja sipulilohkot ja mausteet lihojen joukkoon. Kaada päälle vesi ja sulje kansi. Anna hautua noin 150-asteisessa grillissä kannen alla noin 2 tuntia, kunnes lihat ovat mureita.

Tarjoile karjalanpaisti perunamuusin, puolukoiden ja suolakurkkujen kera.

Voit lisätä hiilten päälle liotettuja leppälastuja, jotta saat ruokaan hieman savun makua.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki