Kanapitat oliivitapenadella ja punakaalilla
8
Henkeä
60 min

Kanapitat oliivitapenadella ja punakaalilla

Raaka-aineet

Pitaleivät 8 kpl

2,5 dl vettä

25 g tuorehiivaa

1 tl suolaa

1 tl kuivattua rakuunaa

2 rkl öljyä

5 dl durumvehnäjauhoja

Marinoitu punakaali

2 kpl punasipulia

300 g punakaalia

0,5 dl balsamicosiirappia

Oliivitapenade

150 g kivettömiä mustia kalamataoliiveja

2 rkl kapriksia

1 kpl valkosipulinkynsi

0,5 kpl sitruunan mehu

0,5 dl oliiviöljyä

2 pkt Atria 350g Minuuttisuikale Kanan Fileestä

suolaa ja pippuria

2 rkl oliiviöljyä

0,5 ruukku tuoretta oreganoa

0,5 ruukku tuoretta basilikaa

Lisäksi

300 g pehmeää fetajuustoa

200 g rucolaa

4 dl kreikkalaista jogurttia

Näin se hoituu

Aloita tekemällä pitataikina kohoamaan. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy, rakuuna ja jauhot ja alusta hyvin taikinaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Jaa kohonnut taikina kahdeksaan osaan ja pyörittele osat pulliksi. Kauli pullat mataliksi, halkaisijaltaan 13-senttisiksi pitaleiviksi. Laita leivät uunipellille, peitä ne leivinliinalla ja anna kohota puolisen tuntia. Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
Suikaloi punakaali ja sipuli ohuiksi suikaleiksi. Mausta balsamicosiirapilla. Anna marinoitua hetki jääkaapissa.
Mittaa kaikki oliivitapenaden ainekset blenderiin ja surauta tahnaksi. Blenderin sijaan voit käyttää myös sauvasekoitinta.
Mausta Minuuttisuikaleet suolalla ja pippurilla ja paista ne kypsiksi pannulla. Hienonna oregano ja basilika ja sekoita ne Minuuttisuikaleiden joukkoon.
Levitä pitaleivälle tapenadea. Lisää rucolaa, marinoitua punasipulia, kanatäytettä ja jogurttia. Voit kasata pitat joko perinteisesti leikkaamalla leivän taskuksi, tai modernina avomallina.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki

Olemme päivittäneet verkko- ja mobiilipalveluidemme tietosuojaselosteen vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen ("GDPR") vaatimuksia. Tietosuojaselosteessa kerromme, mitä henkilötietoja keräämme verkko- ja mobiilipalveluidemme käyttäjistä, miten käytämme niitä ja miten huolehdimme niiden suojaamisesta. Lue lisää.

Ok