
Kana-karjalanpaisti
Raaka-aineet
1 kpl Atria Perhetilan Mehevä Rustiikkikuutio Kanan Fileestä 350g
5 dl vettä
2 kpl kanaliemikuutiota
2 rkl soijaa
2 kpl porkkanaa
1 kpl iso sipuli
4 kpl laakerinlehteä
1 tl suolaa
1 tl kokonaisia maustepippureita
Tarjoiluun:
perunamuusia
Näin se hoituu
Kiehauta vesi ja sekoita joukkoon kanaliemikuutiot ja soija. Kuori porkkanat ja sipuli ja leikkaa ne reiluiksi lohkoiksi. Ruskista rustiikkikuutiot pannulla öljyssä.
Laita rustiikkikuutiot, porkkanat, sipulit ja mausteet uunipataan. Lisää kanalientä niin, että raaka-aineet juuri ja juuri peittyvät, ja laita pata 150-asteiseen uuniin. Peitä pata kannella tai foliolla jossain vaiheessa paistoa, jottei kana-karjalanpaisti pääsee kuivumaan.
Tarjoile kana-karjulanpaisti perunamuusin kanssa.
Pata on kelpoa syötävää parin tunnin paiston jälkeen, mutta voit hyvin pitää sitä uunissa tunti kausia, vaikka kuusi tuntia, kunhan se on peitetty ja nestettä riittää (voit lisätä lientä tarvittaessa). Mitä pidempään karjalanpaistia haudutat, sen maukkaampaa ja mureampaa siitä tulee.