Kalkkunan minilankku, koivupesto-kaalia ja omena-perunasalaattia
4
Henkeä
150 min

Kalkkunan minilankku, koivupesto-kaalia ja omena-perunasalaattia

Raaka-aineet

Koivu- pestokaali:

800 g varhaiskaalia

100 g tuoreita koivun juuri auenneita lehtiä tai tuoretta basilikaa

50 g persiljaa

1 dl parmesaaniraastetta

0,5 dl pinjansiemeniä

2 kpl valkosipulinkynttä

2-3 dl rypsiöljyä

1 tl sokeria

suolaa

mustapippuria myllystä

Omena-perunasalaatti:

600 g varhaisperunoita

3 kpl isoa omenaa

2 kpl kevätsipulia

1 rkl karkeaa ryytisinappia

0,5 dl rypsiöljyä

0,5 dl vaaleaa balsamicoetikkaa

suolaa

mustapippuria myllystä

Lisäksi:

1 kpl Atria n600g Pippuri Minilankku Kalkkunan Fileestä

voita

suolaa

Näin se hoituu

Vasta puhjenneista koivunlehdistä syntyy hauska, perisuomalainen pesto. Mikäli kesä on jo pidemmällä ja koivunlehdet ovat jo täysikokoisia, korvaa ne reseptissä esimerkiksi tutulla basilikalla.


Leikkaa varhaiskaali ohuiksi suikaleiksi. Soseuta huuhdellut koivunlehdet tai basilika, persilja, parmesaani, valkosipuli ja pinjansiemenet blenderissä tai sauvasekoittimella hienoksi soseeksi. Lisää öljyä nauhana sekaan niin saat tehtyä pestosta sopivan paksuista. Mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla. Sekoita pesto kaalin joukkoon. Anna marinoitua mielellään parin tunnin ajan.

Keitä varhaisperunat napakan kypsiksi. Jäähdytä perunat ja leikkaa ne isoiksi paloiksi. Poista omenasta siemenkota ja kuutioi noin 1,5 cm paloiksi. Leikkaa kevätsipuli ohuiksi renkaiksi. Sekoita ainekset sekaisin kevyesti, etteivät perunat muussaannu. Anna maustua hetki jääkaapissa.

Ota kalkkunanfileelankku huoneenlämpöön puoli tuntia ennen grillausta. Grillaa keskikovalla lämmöllä noin 4 minuuttia molemmin puolin. Valele voisulaa kalkkunan pintaan grillailun aikana ja mausta se lopuksi suolalla. Leikkaa fileestä viistosti noin kahden sentin levyisiä viipaleita poikkisyin.

Huom! Käytä pestoon vain juuri auenneita lehtiä. Kerää lehdet metsästä tai esimerkiksi mökkipihasta. Vältä teiden läheisyydestä keräämistä. Lehtien kerääminen puista ei kuulu jokamiehenoikeuksiin joten varmista keräämiseen lupa maanomistajalta. Voit korvata koivunlehdet reseptissä basilikalla.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki

Olemme päivittäneet verkko- ja mobiilipalveluidemme tietosuojaselosteen vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen ("GDPR") vaatimuksia. Tietosuojaselosteessa kerromme, mitä henkilötietoja keräämme verkko- ja mobiilipalveluidemme käyttäjistä, miten käytämme niitä ja miten huolehdimme niiden suojaamisesta. Lue lisää.

Ok