Kääretorttu jauhelihasta
12
Henkeä
70 min

Kääretorttu jauhelihasta

Raaka-aineet

3 dl kevyt maitoa

25 g hiivaa

1/2 tl suolaa

1 tl sokeria

5 dl vehnäjauhoja

2 dl grahamjauhoja

3 rkl rypsiöljyä

1 pkt Atria 700g Nauta-sika Jauheliha 20%

200 g herkkusieniä

1 kpl keltasipulia

1 kpl kananmunia

1 dl ruokakermaa

1/2 tl mustapippuria

1 tl suolaa

10 kpl oliiveja

Näin se hoituu

Valmista ensin taikina. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, suola, ruokaöljy, sokeri ja jauhot. Nostata taikina tavallisen pullataikinan tapaan. Kauli se pellin kokoiseksi neliöksi leivinalustalle ja anna nousta 15 minuuttia.

Taikinan noustessa valmista jauhelihatäyte. Hienonna sipuli, herkkusienet ja oliivit. Sekoita ne jauhelihaan ja notkista seos kananmunalla ja kermalla. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä seos tasaisesti taikinalevylle ja kääri se rullalle. Sulje päädyt ja nosta rulla uunipellille. Voitele pinta kananmunalla, pistele siihen muutama reikä haarukalla ja koristele oliivin puolikkailla. Paista 175 asteisessa uunissa 50 minuuttia. Anna rullan levätä kymmenen minuuttia ennenkuin leikkaat sen viipaleiksi.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit