Kaalipyttipannu
4
Henkeä
30 min

Kaalipyttipannu

Raaka-aineet

1 pkt Atria Artesaani Lämminsavustettu Raakamakkara Gouda 240g

5 kpl lehtikaalin lehteä

1 kpl sipuli

5 kpl keitettyä perunaa

pala valkokaalia

1 rkl öljyä

1 rkl omenasiideriviinietikkaa

1 rkl dijon-sinappia

1 tl hunajaa

0,5 tl suolaa

0,25 tl mustapippuria

4 kpl kananmunaa

tuoretta persiljaa

Näin se hoituu

Kaaleista ja raakamakkaroista syntyy astetta maukkaampi pyttipannu. Sovella reseptiä tarvittaessa mielin määrin. Onhan pyttipannu maailman paras hävikintorjuntaruoka, johon sujahtaa näppärästi nahistuvat kasvikset ja muut hävikkiuhan alla olevat raaka-aineet jääkaapin perältä.

Tämä resepti on suunniteltu Satokausikalenterin koekeittiöllä, osana Atrian ja Satokausikalenterin yhteistä Sadonkorjuu-kampanjaa.

Leikkaa raakamakkarat palasiksi. Kypsennä paloja paistinpannulla noin 10 minuuttia. Riivi sekaan lehtikaalin lehdet pieniksi paloiksi ja paista vielä pari minuuttia. Siirrä sivuun odottamaan.

Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa perunat ja valkokaali pieniksi kuutioiksi.

Kuumenna öljy isossa pannussa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää joukkoon peruna- ja kaalikuutiot, paista melko kovalla lämmöllä, jotta saat vihanneksiin kauniin paistopinnan. Lisää pannulle omenasiideriviinietikka, sinappi ja hunaja. Laske sitten lämpöä ja kypsennä noin viisi minuuttia.

Sekoita lopuksi joukkoon makkara-lehtikaalipaistos. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Paista kananmunat, mausta ne suolalla ja mustapippurilla ja tarjoile munat pyttipannun kanssa. Viimeistele annokset runsaalla määrällä hienonnettua tuoretta persiljaa.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki