Juustoinen makkarakeitto
4
Henkeä
30 min

Juustoinen nakkikeitto

Raaka-aineet

n. 400-500 g valmiita pakastekeittojuureksia tai -vihannessuikaleita

tai

2 kpl porkkanaa

1 kpl pieni bataatti

0,5 kpl pieni lanttu

1 kpl pieni pala juuriselleriä

0,5 kpl purjo

2 kpl sipulia

1 kpl valkosipulinkynsi

1 rkl öljyä

2 ltr lihalientä (tai 2 l vettä + 2 lihaliemikuutiota)

2 ltr lihalientä (tai 2 l vettä + 2 lihaliemikuutiota)

2 kpl laakerinlehteä

10 kpl kokonaista musta- tai maustepippuria

100 g sulatejuustoa

1 pkt Atria 280g Rehti Chorizonakki Kuoreton

tai

1 pkt Atria 280g Rehti Juuresnakki

tai muita nakkeja tai makkaroita maun mukaan

öljyä

hienonnettua persiljaa

Näin se hoituu

Jos et käytä valmiita keittojuureksia, aloita valmistelemalla kasvikset. Kuori ja kuutioi porkkana, bataatti, lanttu, palsternakka ja juuriselleri. Halkaise ja huuhtele purjo ja hienonna se sitten. Kuori ja silppua sipuli ja viipaloi sipuli ja viipaloi valkosipulinkynsi.

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasviksia miedolla lämmöllä noin 8 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää lihaliemi tai vesi ja lihaliemikuutiot sekä laakerinlehdet, pippurit. Keitä hiljaa hymyillen miedolla lämmöllä noin puoli tuntia, tai kunnes kasvikset ovat kypsiä. Sekoita sulatejuusto joukkoon ja kuumenna. Surauta keitto samettiseksi joko sauvasekoittimella tai blenderissä juuri ennen tarjoilua.

Viipaloi nakit. Kuumenna noin ruokalusikallinen öljyä pannulla ja lisää nakkiviipaleet. Paista kunnes viipaleissa on kullanruskea väri. Annostele keitto lautasille, asettele päälle nakkiviipaleet ja ripottele päälle persiljaa.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki