Juustoinen makkarakeitto
4
Henkeä
30 min

Juustoinen makkarakeitto

Raaka-aineet

n. 400-500 g valmiita pakastekeittojuureksia tai -vihannessuikaleita

tai

2 kpl porkkanaa

1 kpl pieni bataatti

0,5 kpl pieni lanttu

1 kpl pieni pala juuriselleriä

0,5 kpl purjo

2 kpl sipulia

1 kpl valkosipulinkynsi

1 rkl öljyä

2 ltr lihalientä (tai 2 l vettä + 2 lihaliemikuutiota)

2 ltr lihalientä (tai 2 l vettä + 2 lihaliemikuutiota)

2 kpl laakerinlehteä

10 kpl kokonaista musta- tai maustepippuria

100 g sulatejuustoa

1 pss Atria 300g Juusto Makkara-mix

3 rkl hienonnettua persiljaa

Näin se hoituu

Jos et käytä valmiita keittojuureksia, aloita valmistelemalla kasvikset. Kuori ja kuutioi porkkana, bataatti, lanttu, palsternakka ja juuriselleri. Halkaise ja huuhtele purjo ja hienonna se sitten. Kuori ja silppua sipuli ja viipaloi sipuli ja viipaloi valkosipulinkynsi.

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasviksia miedolla lämmöllä noin 8 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää lihaliemi tai vesi ja lihaliemikuutiot sekä laakerinlehdet, pippurit. Keitä hiljaa hymyillen miedolla lämmöllä noin puoli tuntia, tai kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää sulatejuusto surauta keitto samettiseksi joko sauvasekoittimella tai blenderissä. Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla ja lisää Makkaramix pannulle. Paista kunnes makkaroissa on kullanruskea väri. Annostele keitto lautasille, asettele päälle makkaraviipaleet ja ripottele päälle persiljaa.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki