Juhlalliset naudan lehtipihvit, juuresgratiini ja vihreä salaatti
4
Henkeä
50 min

Naudan lehtipihvit, juuresgratiini ja vihreä salaatti

Raaka-aineet

SALAATTI

1 ruukku lehtisalaattia

1 ruukku rucola-salaattia

10 kpl tuoreita basilikan lehtiä

1 kpl granaattiomenaa

1 rkl oliiviöljyä

1 rkl sitruunamehua

1/2 tl suolaa

1/4 tl mustapippurirouhetta

GRATIINI

4 kpl jauhoisia perunoita

1 kpl porkkanaa

1 kpl palsternakkaa

3 kpl valkosipulin kynsiä

3 dl ruokakermaa 15%

1 tl suolaa

1 dl parmesanjuustoraastetta

LEHTIPIHVIT

2 pkt Atria 270g Naudan Lehtipihvi ja maustevoit

1 rkl rypsiöljyä

1 tl suolaa

1/2 tl mustapippurirouhetta

Näin se hoituu

Revi salaatti haarukkapaloiksi ja huuhtele lävikössä, ravistele mahdollisimman kuivaksi. Nosta salaatin- ja basilikanlehdet salaattikulhoon. Irrottele granaattiomenan siemenet käsin pieneen kulhoon. Sekoita joukkoon oliiviöljyä, sitruunamehua, suolaa ja mustapippuria. Sekoita hyvin ja kaada kastike salaatin joukkoon.

Kuori perunat, porkkanat, palsternakka ja valkosipulin kynnet. Leikkaa juurekset ja valkosipulit ohuiksi viipaleiksi. Kaada kerma kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kerman joukkoon juures- ja valkosipuliviipaleet sekä suola. Alenna lämpöä hieman ja sekoittele viipaleita kattilassa muutama minuutti. Sivele pieni uunivuoka öljyllä ja kaada seos vuokaan. Paista 180 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Ripottele puolessa välissä paistoaikaa pinnalle parmesanjuustoraastetta.

Peitä leikkuulauta leivinpaperilla ja nosta pihvit siihen. Kaada jokaiselle pieni tilkka öljyä ja hiero kauttaaltaan pihvien pinnoille. Kuumenna kaksi paistinpannua (jotta pihvit saa paistettua 4 hengelle kerrallaan) oikein kuumaksi ja paista pihvejä noin minuutti molemmin puolin. Mausta pinnat suolalla ja mustapippurilla. Nosta pihvit lautasille ja aseta päälle maustevoi. Tarjoile juuresgratiinin ja vihreän salaatin kera.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit