Juhlakinkun Romesco-kuorrutus
40 min

Juhlakinkun Romesco-kuorrutus

Raaka-aineet

1 kpl Atria n7kg Viljaporsaan Juhlakinkku, pakaste

4 kpl punaista paprikaa

2 kpl punaista chiliä

1 yksikyntinen valkosipuli

1 pieni sipuli

2 dl manteleita

5 paahtoleipäviipaletta

2 rkl tomaattipyreetä

1 dl oliiviöljyä

1 tl suolaa

1 tl mustapippuria

1 rkl punaviinietikkaa

Pinnalle

1 dl mantelirouhetta

chiliviipaleita

Näin se hoituu

Kypsennä juhlakinkku ohjeen mukaan ja poista kamara, siisti rasva. Halkaise paprikat ja chilit, poista siemenet. Kuori ja halkaise valkosipuli ja sipuli. Levitä paprikat, chilit ja sipulit uunipellille. Paahda 225 asteissa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes niissä on selvästi paahteinen väri. Paahda manteleita paistinpannulla kunnes niissä on kaunis ruskea pinta ja ota sivuun. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta. Tarkista maku. Kuorrutuksen tulee olla tahnamaista ja helposti levitettävää. Levitä kuorrutus kinkulle ja ripottele pinnalle mantelirouhetta ja korppujauhoja. Koristele chiliviipaleilla. Paahda 250 asteisessa uunissa, kunnes korppujauhoissa ja pähkinöissä on kaunis väri.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki