Joulubroileri torvikakkuvuoassa
2
Henkeä
100 min

Joulubroileri torvikakkuvuoassa

Raaka-aineet

1 kpl Atria Perhetilan Joulukana n1,7kg

2 kpl punasipulia

2 kpl porkkanaa

6 kpl maa-artisokkaa

1 kpl pieni lanttu

2 kpl valkosipulinkynttä

2 tl suolaa

0,5 tl mustapippuria myllystä

100 g pehmeää voita

Näin se hoituu

Ota broileri huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsentämistä. Lämmitä uuni noin 180-asteiseksi.

Käsittele juurekset ja mausta suolalla sekä rouhitulla mustapippurilla.

Voitele kakkuvuoka ja laita maustetut juurekset sen pohjalle.

Kuivaa broilerin pinta huolellisesti ja hiero pehmeä voi broileriin. Aseta broileri pystyyn kakkuvuoan keskellä olevan kartion päälle. Mikäli kartiossa on reikä keskellä, peitä se folionpalalla jottei broilerista valuva neste sotki uunin pohjaa. Laita vuoka uuniin ja kypsennä noin 1-1,5 tuntia, kunnes broileri on kypsää. Kypsennyksen aikana voit voidella vuoan pohjalle valuneella nesteellä niin broileria kuin kasviksiakin.

Broilerin kypsyyden voit tarkistaa pistämällä esimerkiksi varrastikulla broilerin reiden paksuimpaan kohtaan. Mikäli ulos valuva neste on kirkasta, on broileri kypsää. Voit todeta kypsyyden myös lämpömittarilla. Kun asteita on 70, voit ottaa broilerin pois uunista. Sisälämpötila nousee muutaman asteen vielä uunista ottamisen jälkeen

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki