Jauhelihacalzone
4
Henkeä
80 min

Jauhelihacalzone

Raaka-aineet

3 1/4 dl vettä (+ hieman taikinan vaivaamiseen)

2 1/4 tl kuivahiivaa

1/4 tl sokeria

600 g jauhoja n.

1 rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä

1 rkl merisuolaa

1 rasia Atria 400g Jauheliha 9,5%

2 rkl öljyä

1 tl suolaa

1/3 tl mustapippuria

250 g mozzarellaraastetta

250 g tomaattisalsaa

1/3 dl persiljaa hienonnettuna

Näin se hoituu

Valmista ensin pizzataikina: Lämmitä vesi noin 38–40°C asteiseksi (käytä mittaria). Lisää hiiva ja sekoita, kunnes se liukenee joukkoon. Lisää lopuksi sokeri ja siirrä seos sivuun.
Sekoita kulhossa jauhot, öljy ja suola. Kaada joukkoon hiiva-vesiseos ja kääntele taikinaa, kunnes se ei enää ole tahmeaa. Vaivaa taikinaa käsin noin 5 minuuttia kunnes taikina kimmoisaa ja sormella painettaessa taikina nousee ylös. Voit tehdä tämän myös yleiskoneessa taikinakoukulla. Varo vaivaamasta liikaa. Liikaa vaivatessa taikinasta tulee kova, ja se ei levity. Jaa taikina neljään osaan ja anna kohota kaksinkertaiseksi.

Paista jauheliha kuumalla pannulla pienessä tilkassa öljyä.
Kun taikina on kohonnut, muotoile siitä 4 kpl pizzapohjaa
Levitä taikinan toiselle puoliskolle salsaa, juustoa, jauhelihaa, jalopenoa ja sipulia oman maun mukaan, mutta varo täyttämästä liikaa.
Voitele kananmunalla ulkoreunat ja taita toinen puoli taikinasta täytteen päälle. Voitele kananmunalla, Paista 250 asteessa uunin keskitasolla n. 12 - 14 min tai kunnes taikina on kypsää. Leikkaa halki ja tarjoile esim. tomaattisalsa kanssa.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit