Jauheliha-pinaattiquiche
6
Henkeä
75 min

Jauheliha-pinaattiquiche

Raaka-aineet

300 g lehtitaikinaa

1 1/2 dl juustoraastetta

Täyte:

1 rasia Atria 400g Parempi Nauta Jauheliha 10%

1 rkl oliiviöljyä

1 dl valkoisia purjoviipaleita

1 rasia pinaattia (125 g)

1 1/4 tl suolaa

3/4 tl rouhittua mustapippuria

1/2 tl jauhettua mustapippuria

2 dl juustoraastetta

3 dl kuohu- tai ruokakermaa

4 kananmunaa

Näin se hoituu

Voitele uunivuoka, ø 23 cm, laidan korkeus 5 cm. Kauli sulanut lehtitaikina juustoraasteen päällä vuoan pohjan ja reunan peittäväksi levyksi ja siirrä se vuokaan.
Ruskista jauheliha ronskiksi muruksi öljytilkassa paistinpannussa. Lisää huuhdotut purjoviipaleet ja pinaatinlehdet pannuun. Jatka kypsentämistä pannun sisältöä pöyhien kunnes pinaatinlehdet ovat pehmenneet. Sekoita mausteet joukkoon ja anna täytteen jäähtyä 15 minuuttia. Levitä jauhelihatäyte ja juustoraaste pohjan päälle vuokaan kerroksittain.
Sekoita kerma sekä kananmunat hyvin ja valuta seos täytteen päälle.
Paista uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia. Piiras on valmis kun pinta on kauniin ruskea ja täyte on hyytynyt keskeltä. Jäähdytä 15 minuuttia ennen syöntiä. Nauti salaatin ja raikkaan kivennäisveden kera.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit