Jauheliha-parsapaistos
10
Henkeä
40 min

Jauheliha-parsapaistos

Raaka-aineet

1 pkt Atria 400g Nauta-sika Jauheliha 20%

1 tlk (250 g) palaparsaa

2 dl ruokakermaa 5%

1 kpl keltasipulia

4 kpl valkosipulin kynsiä

200 g tomaattimurskaa

2 rkl voita

2 rkl vehnäjauhoja

100 g juustoraastetta

1 pkt (500 g) voitaikinaa levyinä

1 tl suolaa

1 tl sokeria

1/2 tl mustapippuria

1 kpl kananmunaa voiteluun

1 rkl rypsiöljyä paistamiseen

Näin se hoituu

Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli pannulla. Lisää tomaattimurska, suola, sokeri ja pippuri ja hauduta. Valmista sillä aikaa kastike.

Sulata kattilassa voi ja sekoita siihen vehnäjauhot. Anna jauhojen kypsyä hetki. Lisää joukkoon parsapurkissa oleva liemi ja kerma, hauduta kypsäksi. Lisää lopuksi juustoraaste ja mausta tarvittaessa suolalla.

Vuoraa voideltu uunivuoka voitaikinalevyllä kauttaaltaan. Jätä levyistä 1/3 kanneksi. Levitä sitten pohjalle ensin jauhelihakastike, parsat ja sitten kastike. Tee kaksi kerrosta ja laita lopuksi kansi tiiviisti päälle. Voitele pinta kananmunalla ja paista uunissa keskitasolla 225 asteessa noin 40 minuuttia.

Tarjoa lisänä raikkaita salaatteja.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit