Atria resepti_Jattileikerullat ja juuresmuussi Atria resepti_Jattileikerullat ja juuresmuussi
3
Henkeä
180 min

Jättileikerullat ja juuresmuusi

Raaka-aineet

1 pkt Atria 390g XXXL Naudan Jättileike

1 tl mustapippuria myllystä

1 tl suolaa myllystä

3 rkl tomaattipyreetä

1 dl pinjan siemeniä

1/2 dl parmesaaniraastetta

paistinarua tai coctailtikkuja kääröjen sulkemiseen

2 rkl öljyä

Haudutusliemi:

1 rosmariininoksa

3 valkosipulinkynttä kuorittna

1 dl punaviiniä

1 tlk tomaattimurskaa (500g )

1 ltr kanalientä

Juuresmuusi:

2 palsternakkaa

1/2 juuriselleri

2 valkosipulinkynttä kuorittuna

1 sipuli kuorittuna ja hienonnettuna

50 g voita

1 dl kermaa

5 dl vettä

2 tl suolaa myllystä

1 tl valkopippuria myllystä

Vihreät pavut:

1 pkt tuoreita neulapapuja

50 g voita

1 tl sitruunan mehua

1/2 tl suolaa ja mustapippuria myllystä

Porkkanat:

2 porkkanaa

1 rkl voita

Kastike:

3 dl paistolientä

1/2 dl kermaa

1 rkl maizenaa

3 rkl vettä

2 tl sitruunan mehua

1/2 tl mustapippuria ja suolaa myllystä

Näin se hoituu

Levitä jättileikkeet leivinpaperin päälle ja mausta suolalla ja pippurilla. Levitä leikkeiden pintaan tomaattipyree ja ripottele pinnalle pinjansiemenet ja parmesaani. Kääri leikkeet rullalle ja kiinnitä saumakohta cocktailtikuilla tai sido kääröt paistinarulla. Kuumenna paistinpannu ja lisää öljy. Paista liharulliin kaunis väri ja nosta uunivuokaan. Lisää pannulle rosmariininoksa ja valkosipulit, paista niitä keskilämmöllä noin 1 minuutti. Lisää pannulle punaviini ja tomaattimurska, sekoita. Lisää kanaliemi ja kiehauta. Kaada liemi liharullien päälle. Hauduta rullia 150-asteisessa uunissa noin 2 tuntia, tai kunnes rullat tuntuvat hammastikulla painettaessa pehmeiltä. Kuori juuriselleri ja palsternakat, kuutioi ronskisti. Pilko valkosipuli ja sipuli niin ikään rennolla ranteella. Sulata voi kattilassa ja kippaa päälle juurekset ja sipulit, kuullota miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Laske lämpöä jos voi alkaa ruskistumaan, tarkoitus on että kasviksiin ei tule ollenkaan väriä. Lisää kerma ja vesi, nosta lämpötilaa. Keitä kasviksia noin 30 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä. Valuta kasvikset ja säästä keitinliemi. Soseuta juuresmuusi sauvasekoittimella tai yleiskoneella, lisää tarvittaessa keitinlientä jotta saat samettisen pehmeän muusin. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
Poista pavuista kara. Sulata voi pannulla ja kuullota papuja keskilämmöllä noin 5 minuuttia tai kunnes ne ovat lähes kypsiä. Mausta sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla.
Kuori ja kuutioi porkkanat 2cm kuutioiksi. Sulata voi ja paista porkkanoita kannen alla miedolla lämmöllä välillä käännellen kunnes ne ovat kypsiä, noin 8 minuuttia.
Nosta lihat liemestä ja pidä lämpiminä, siivilöi liemi. Mittaa kattilaan 3 dl paistolientä ja lisää kerma, lämmitä kiehuvaksi. Sekoita maizena kylmään veteen ja lisää kastikepohjaan koko ajan sekoittaen, anna kastikkeen kuplahtaa ja siirrä sivuun. Mausta sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla. Kokoa annos ja tarjoile.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki