Intialainen lihapata
6
Henkeä
60 min

Intialainen lihapata

Raaka-aineet

1 pkt Atria n1,0kg Takuumurea Naturell Naudan Sisäpaisti

2 dl maustamatonta jogurttia

1/2 dl sitruunan tai limen mehua

1 rkl currytahnaa (mieto/tulinen/tandori/tikka)

1 rkl rypsiöljyä

1 kpl keltasipulia

50 g porkkanaa

50 g perunaa

50 g kukkakaalia

50 g lanttua

4 kpl valkosipulin kynsiä

200 g tomaattimurskaa

2 dl vettä

1 rkl ketsuppia

1 rkl hunaja/mangochutneytä

2 rkl currytahnaa

20 g tuoretta inkivääriä

Näin se hoituu

Sekoita kulhossa jogurtti, tilkka öljyä, muutama teelusikka currytahnaa, sitruunan/limen mehu ja lihat. Anna marinoitua vähintään 2 tuntia. Suikaloi lihat. Ruskista lihat pannussa. Siirrä ne kattilaan, jossa on tilkka vettä kiehumassa yhdessä tomaattimurskan kanssa. Lisää hieman currytahnaa ja anna kiehua 20 minuuttia. Sillä aikaa voit kuoria ja paloitella kasvikset.

Ruskista sipuli pannussa, lisää valkosipuli ja raastettu inkivääri. Lisää sipulit kattilaan lihojen kanssa hautumaan. Lisää loputkin kasvikset ja vettä niin, että ainakin kasvikset peittyvät. Anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia. Lisää kookosmaito. Anna kiehua vielä toiset 15 minuuttia. Lisää ketsuppi, chutney ja tarkista maku. Voit lisätä halutessasi currytahnaa ja inkivääriä makua antamaan.

Tarjoile basmatiriisin kera.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit