Imelletty perunalaatikko
10
Henkeä
150 min

Imelletty perunalaatikko

Raaka-aineet

1 kg perunoita

vettä

1 dl vehnäjauhoja

50 g voita

3 dl kevyt maitoa

1 tl suolaa

2 rkl siirappia

voita

Näin se hoituu

Kuori ja keitä perunat kypsiksi suolattomassa vedessä. Valuta perunat, ota keitinvesi talteen. Soseuta peunat ja sekoita niihin vehnäjauhot sekä sen verran keitinlientä, että muodostuu sakea seos.

Anna soseen imeltyä huoneenlämmössä liinalla peitettynä mielellään yön yli. Sose löystyy, makeutuu ja tummuu hieman.

Lisää imeltyneeseen soseeseen sulatettu voi, maito, suola ja siirappi. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa lisää. Jaa seos voideltuihin uunivuokiin. Älä täytä vuokia täyteen, sillä laatikko kuohuu uunissa. Lisää pinnalle vielä voinokareita ja paista 150-asteisessa 2 - 3 tuntia.

Reseptit ja vinkit

Olemme päivittäneet verkko- ja mobiilipalveluidemme tietosuojaselosteen vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen ("GDPR") vaatimuksia. Tietosuojaselosteessa kerromme, mitä henkilötietoja keräämme verkko- ja mobiilipalveluidemme käyttäjistä, miten käytämme niitä ja miten huolehdimme niiden suojaamisesta. Lue lisää.

Ok