Hiillos-makkaraa ja grillattua kaalia
4
Henkeä
45 min

Hiillos-makkaraa ja grillattua kaalia

Raaka-aineet

2 pkt Atria Hiillos 400g Grillimakkara

1 kpl valkokaali ohuina lohkoina

1 dl kana- tai kasvislientä

0,5 ruukku lehtipersiljaa hienonnettuna

Kaalin marinadi:

1 dl rypsiöljyä

0,5 rkl valkoviinietikkaa tai vaaleaa balsamiviinietikkaa

2 rkl ryynisinappia

2 tl suolaa

2 tl sokeria

0,5 tl mustapippuria myllystä

Maustettu ranskankerma:

2 dl ranskankermaa

1 rkl ruohosipulia hienonnettuna

1 tl piparjuurta raastettuna

1 tl suolaa

1 tl sokeria

Näin se hoituu

Grillimakkara maistuu mainiolta sellaisenaan, mutta kokeile sen kanssa grillattua kaalia. Marinoi kaali ennen kypsennystä ja viimeistele maustetulla ranskankermalla.

Sekoita marinadin ainekset keskenään ja sekoita marinadi kaalilohkoihin laakeassa kulhossa. Anna maustua noin 30 minuuttia.

Sekoita ranskankerman joukkoon kaikki ainekset ja sekoita tasaiseksi. Laita maustettu ranskankerma jääkappiin maustumaan.

Lämmitä grilli keskilämmölle. Grillaa kaalilohkoja molemmin puolin, kunnes kummallakin puolella on vahva väri. Laita kaalit uunivuokaan ja lorauta joukkoon 1 dl kana- tai kasvislientä. Anna hautua grillissä noin 5 minuuttia.

Leikkaa Hiillos Grillimakkaroiden pintaan viillot ja grillaa molemmin puolin noin 3-4 minuuttia, kunnes makkaroissa on hyvä paahtunut väri molemmin puolin.

Viimeistele kaalit pirskottelemalla päälle maustettua ranskankermaa ja hienonnettua lehtipersiljaa. Nosta vuokaan myös Hiillos-makkarat ja tarjoile.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki