Hernekeitto
5
Henkeä
200 min

Hernekeitto

Raaka-aineet

1 pss kuivattuja herneitä

2 1/2 ltr vettä

1 kg luullista lihaa

1 sipuli kuutioituna

1 rkl suolaa

Mausteeksi:

1 tl meiramia

1 rkl sinappia

1 tl maustepippuria

Näin se hoituu

Puhdista herneet huuhtelemalla huolellisesti useaan kertaan. Jätä herneet likoamaan vedellä peitettynä vähintään kuudeksi tunniksi.

Kaada herneiden liotusvesi pois. Laita herneet, vesi, liha, sipulikuutiot ja suola kattilaan. Hauduta miedolla lämmöllä kaikessa rauhassa, kunnes liha on murenevan kypsää. (vähintään kolmisen tuntia.)Nosta liha pois keitosta, paloittele vaikka repimällä syötävät osat ja nosta ne takaisin keittoon. Mausta keitto meiramilla, sinapilla ja maustepippurilla. Tarjoile.



Vinkki! Kokeile hernekeitossa erilaisia lihoja.

Broilerin paistileikkeet:
Paista broilerin paistileikkeet kypsiksi ja lisää ne keittoon keittämisen alkuvaiheessa.

Jauheliha:
Jos käytät jauhelihaa, käytä rasvaisempia (17% tai 20%) laatuja koska pitkässä haudutuksessa jauhelihan rasva antaa ruokaan makua. Ruskista jauheliha ja lisää se keiton joukkoon keittämisen alussa.

Pekoni:
Paista pekoni rapeaksi. Murenna, ja lisää keittoon vasta juuri ennen tarjoulua. Näin pekoni säilyy mukavan rapsakkana.

Pulled Pork, Pulled Beef ja Pulled Chicken:
Ylikypsän revityn lihan tai joulukinkun tähteet voit lisätä keittoon keittämisen loppuvaiheessa.

Lenkkimakkara:
Lenkkimakkarakuutiot tai -viipaleet voit lisätä keittoon keittämisen loppuvaiheessa. Paistamalla niitä hetken ennen keittoon lisäämistä saat niista vielä maukkaampia.

Reseptit ja vinkit