Helpot rapeat wingsit, kesäkurpitsaranskalaiset, kurkkutartar ja homejuustodippi
2
Henkeä
120 min

Helpot rapeat wingsit, kesäkurpitsaranskalaiset, kurkkutartar ja homejuustodippi

Raaka-aineet

Wingsit:

1 pkt Atria 500g Kanan Wingsit

2 kpl limeä

0,5 dl fariinisokeria

2 dl tulista siipikastiketta

0,5 dl hunajaa

2 rkl maissijauhoja

Kesäkurpitsaranskalaiset:

1 kpl kesäkurpitsa

4 dl pankojauhoja

1 tl suolaa

2 tl paprikajauhetta

1 dl parmesaaniraastetta

2 kpl kananmunaa

Kurkkutartar:

1 kpl (valkosipuli-)suolakurkku

0,5 dl kapriksia

0,5 dl lehtipersiljasilppua

0,5 dl ruohosipulisilppua

0,5 rkl karkeaa ryytisinappia (dijon)

3 dl majoneesia

0,5 tl mustapippuria myllystä

0,5 tl tabascoa (tai srirachaa)

Näin se hoituu

Wingsit:
Raasta limeistä kuori ja purista mehu. Sekoita mehu, kuoriraaste, fariinisokeri, siipikastike ja hunaja kastikkeeksi. Sekoita puolet kastikkeesta siipiin ja anna siipien marinoitua jääkaapissa mielellään parin tunnin ajan. Säästä puolet kastikkeesta myöhempään.

Ennen tarjoilua,lämmitä grilli tai uuni 200 asteeseen. Laita siivet kulhoon, ripottele päälle maissijauhot ja sekoittele jauhot siipiin. Nosta siivet öljytyn ritilän päälle ja paahda grillissä tai uunissa kymmenisen minuuttia, kunnes pinta on herkullisen paahtunut ja rapea. Vaihtoehtoisesti voit friteerata siivet 180-asteisessa öljyssä. Valuta loppu siipikastike valmiiden kuumien siipien päälle juuri ennen tarjoilua.

Kurkkutartar:
Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi. Valuta kaprikset ja hienonna niitä hieman. Sekoita kaikki tartarin ainekset keskenään ja laita tartar jääkaappiin maustumaan mielellään pariksi tunniksi.

Homejuustodippi:
Sekoita kaikki ainekset ja anna maustua jääkaapissa mielellään parin tunnin ajan.

Kesäkurpitsaranskalaiset:
Halkaise kesäkurpitsa ja koverra lusikalla pehmeä keskusta pois. Leikkaa kesäkurpitsa 1,5 cm paksuisiksi tikuiksi. Riko kananmunan syvälle lautaselle ja vispaa kevyesti rakenne rikki. Sekoita pankojauhot ja parmesaaniraaste sekaisin toisella lautasella. Mausta tikut paprikajauheella ja suolalla. Pyörittele tikut sitten ensin kananmunassa ja sitten panko-parmesaanisekoituksessa. Laita tikut leivinpaperinpäälle uunipellille ja paista 225 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes tikut ovat rapeita. Tarjoile heti.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki

Olemme päivittäneet verkko- ja mobiilipalveluidemme tietosuojaselosteen vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen ("GDPR") vaatimuksia. Tietosuojaselosteessa kerromme, mitä henkilötietoja keräämme verkko- ja mobiilipalveluidemme käyttäjistä, miten käytämme niitä ja miten huolehdimme niiden suojaamisesta. Lue lisää.

Ok