Heidin tulinen jauhelihakeitto
4
Henkeä
60 min

Heidin tulinen jauhelihakeitto

Raaka-aineet

10 kpl pientä kiinteää perunaa

1 kpl punainen paprika

1 kpl punainen chili

3 kpl valkosipulinkynttä

0,5 dl rypsiöljyä

3 tl paprikajauhetta

2 tl currya

0,5 tl suolaa

0,5 tl mustapippuria

0,25-0,5 tl cayennepippuria

400 g keittojuureskuutioita (pakaste)

1 kpl lihaliemikuutio

vettä

1 pkt Atria 400g Parempi Nauta-Viljapossu Jauheliha 10%

Näin se hoituu

Tämä jauhelihakeitto syntyi kun Heidin teki kuumeisena mieli kuumaa ja maukasta keittoa. Kuumessa ei mikään oikein maistu miltään, mutta Heidi lupaa että tämä keitto kyllä maistuu. Keiton mausteisuus aukaisee nenän ja lämmittää sekä kehoa että mieltä.

Mikäli olet Heidin tapaan chilien ystävä, kokeile ihmeessä keittoa muutenkin kuin flunssan kourissa!

Kuori perunat ja kuutioi ne reiluiksi kuutioiksi. Leikkaa paprika ronskeiksi paloiksi. Viipaloi chili. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet.

Kuumenna rypsiöljy kattilassa. Lisää paprikajauhe, curry, suola, mustapippuri ja cayennepippuri. Freesaa mausteita hetki. Lisää sitten chili, valkosipuli, perunat ja keittojuurekset. Sekoita ja anna paistua hetkisen. Lisää lihaliemikuutio ja vettä niin, että keittoainekset peittyvät. Keitä hiljalleen, kunnes perunat ovat lähes kypsiä.

Ruskista sillä välin jauheliha, ja mausta se suolalla ja mustapippurilla.

Lisää keittoon paprikan palat ja ruskistettu jauheliha, ja anna keiton hautua vielä kymmenisen minuuttia. Tarkista maku, ja lisää tarvittaessa mausteita makusi mukaan.

Tarjoile rapean patongin ja tuorejuuston kera.

Reseptit ja vinkit

Vinkki

Olemme päivittäneet verkko- ja mobiilipalveluidemme tietosuojaselosteen vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen ("GDPR") vaatimuksia. Tietosuojaselosteessa kerromme, mitä henkilötietoja keräämme verkko- ja mobiilipalveluidemme käyttäjistä, miten käytämme niitä ja miten huolehdimme niiden suojaamisesta. Lue lisää.

Ok