Hedelmistä innostunut Joulubroileri
4
Henkeä
90 min

Hedelmistä innostunut Joulubroileri

Raaka-aineet

1 kpl Atria Perhetilan n1,7kg Joulubroileri

1 pkt Atria 140g Suomalainen Pekoni

1 kpl appelsiini

1 kpl sitruuna

5 kpl mandariinia

3 kpl persimonia

Näin se hoituu

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen kiertoilmalle. Jos uunissasi ei ole kiertoilmaa, kuumenna uuni 220 asteeseen.

Pese sitruuna ja appelsiini huolella ja leikkaa ne lohkoiksi. Täytä broileri lohkoilla. Asettele loput lohkot uunivuokaan broilerin kaveriksi. Kierrä puuvillanaru siipien kohdalta broilerin ympäri. Näin estät siipien palamisen. Aseta broileri uunivuokaan ja peittele se pekoniviipaleilla. Nosta lintu uuniin ja laske lämpötila 180 asteeseen. Paista noin tunti.

Pese mandariinit ja persimonit. Halkaise mandariinit. Poista persimoneista kannat ja leikkaa ne lohkoiksi.

Poista pekonit tunteroisen uunissa olleen broilerin päältä, jotta broilerin nahkakin saa rapeutta. Pekonin voit käyttää porkkanaohrattoon, tai tarjota sellaisenaan broilerin rinnalla. Lisää nyt mandariinit ja persimonit uunivuokaan ja jatka kypsennystä vielä puolisen tuntia, tai kunnes broilerin sisälämpötila on 80 astetta.

Anna broilerin vetäytyä hetki folion alla uunista ottamisen jälkeen. Aseta folioarkki löysästi broilerin päälle, älä tee tiukkaa kääröä jottei nahan rapeus kärsi.

Nosta broileri hedelmineen tarjoiluvadille ja tarjoile esimerkiksi porkkanaohraton kanssa.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki