Halsteripossua ja salviaperunaa
4
Henkeä
45 min

Halsteripossua ja salviaperunaa

Raaka-aineet

1 kpl Atria n600g Viljaporsaan Rosvopaisti, kypsä

Salviaperunat:

800 g kiinteitä perunoita pestyinä

1 rkl hienoa merisuolaa

0,5 tl mustapippuria myllystä

3 kpl valkosipulinkynttä murskattuna

1-1,5 rkl tuoretta salviaa hienonnettua

2 rkl pehmeää voita

2 rkl oliiviöljyä

Maustekastike lihalle:

3 rkl ryynisinappia

2 rkl fariinisokeria

1 rkl valkoviinietikkaa

Näin se hoituu

Mausta rosvopaisti kastikkeella ja kypsennä grillissä tai vaikka halsterilla nuotion päällä. Tarjoile possu herkullisten salviaperunoiden kera, joiden kypsennys onnistuu hyvin myös retkellä.

Kotona:

Yhdistä kulhossa salviaperunoiden ainekset ja sekoita tasaiseksi. Pakkaa perunat kahteen erilliseen folionyyttiin ja sulje huolellisesti.

Leikkaa rosvopaistista noin 2 cm viipaleita. Penslaa lihan pinta öljyllä ja pakkaa lihat esimerkiksi muovirasiaan. Sekoita maustekastikkeen ainekset yhteen ja pakkaa maustekastike vaikkapa tiiviisti suljettavaan juomapulloon.

Retkinuotiolla:

Laita perunat nuotion juureen kiven päälle kypsymään tunniksi tai grilliarinan päälle epäsuoralle lämmölle. Käännä pakettia muutamaan otteeseen kypsennyksen aikana.

Laita lihat halsteriin ja penslaa niitä paahtamisen aikana maustekastikkeella 2-3 kertaa.

Avaa kypsien perunoiden pakkaus ja varo kuumaa höyryä. Tarjoile salviaperunat herkullisen halsteripossun kera.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki