Gulassikeitto
8
Henkeä
150 min

Gulassikeitto

Raaka-aineet

400 g Naudan lapaa tai etuselkää suikaleina

2 kpl sipulia

3 kpl valkosipulinkynttä

2 tl öljyä

2 tl paprikajauhetta

2 kpl punaista paprikaa

400 g tomaattimurskaa

3 kpl lihaliemikuutioita

1 tl kuminansiemeniä

2 kpl laakerinlehteä

1 tl rouhittua mustapippuria

3 ltr vettä

2 kpl porkkanaa

pieni pala palsternakkaa

4 kpl perunaa

2 kpl tuoretta timjaminoksaa

smetanaa tarjoiluun

Näin se hoituu

1. Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet. Leikkaa sipulit lohkoiksi, viipaloi valkosipulinkynnet.
2. Kuumenna rasva isossa kattilassa ja ruskista lihasuikaleet sekä sipulit siinä. Lisää paprikajauhe ja valkosipulinkynnet. Kuullota hetki.
3. Leikkaa paprikat isoiksi paloiksi ja lisää kattilaan tomaattimurskan, liemikuutioiden, kuminan, laakerinlehtien ja pippurin kanssa. Kaada sekaan kolme litraa vettä. Keitä hiljalleen kannen alla kunnes liha on mureaa.
4. Kuori porkkanat, palsternakka ja perunat. Paloittele reiluiksi paloiksi. Lisää ensin kattilaan porkkanat ja keitä 5 minuuttia. Lisää lopuksi perunat ja timjaminoksat. Keitä vielä noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Tarkista maku ja lisää pinnalle reilu lusikallinen smetanaa.

Reseptit ja vinkit