Grillipalettifeast
6
Henkeä
120 min

Grillipalettifeast

Raaka-aineet

1 pakkaus Atria 1000g GrilliPaletti

PEKONIHERKKUSIENET:

2 rasia herkkusieniä

3 pkt Atria 140g Suomalainen Pekoni

PINAATTI-MANSIKKASALAATTI:

300 g pinaattia

5 dl mansikoita

1 kpl kananmunan keltuainen

1 rkl balsamikoetikkaa

4 rkl mansikkamehua

1 dl rypsiöljyä

1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna

1 rkl tuoretta rakuunaa hienonnettuna

1/2 tl suolaa

1/2 tl pippuria

1 rkl oliiviöljyä

100 g parmesaania

kpl GRILLATTU MAISSI:

3 kpl esikeitettyä maissia

1/2 dl voisulaa

PAHOLAISEN MUNAT:

10 kpl kananmunaa

2 rkl makeaa kurkkusalaattia

1/2 tl paprikajauhetta

1/2 tl suolaa ja pippuria

Näin se hoituu

Ota grillipaletti huoneenlämpöön vähintään tuntia ennen grillaamista.
Valmistele tällä välin lisukkeet. Aloita pekoniherkkusienistä: Pese sienet ja poista kanta, täytä sulatejuustolla ja kääri pekoniin. Laita jääkaappiin.
Paholaisenmunat: Keitä kananmunia noin 8min, jäähdytä kylmässä vedessä. Kuori ja halkaise munat, poista keltuaiset ja laita kulhoon. Hajota keltuaisten rakenne haarukalla ja lisää loput aineet kananmunan puolikkaita lukuun ottamatta. Sekoita tasaiseksi, tarkista maku. Voit säädellä keltuaismassan tulisuutta tabascolla tai muulla maustekastikkeella. Laita keltuaismassa pursotinpussiin ja pursota kananmunan puolikkaille. Koristele paprikajauheella. Laita jääkaappiin. Pinaatti-mansikkasalaatti: Poista mansikoista kanta ja leikkaa lohkoiksi, aseta sivuun. Pese pinaatti huolellisesti, anna kuivua keittiöpyyhkeen päällä. Vispaa kulhossa keltuainen, balsamicoetikka ja mansikkamehu. Lisää öljy ohuena nauhana kaiken aikaa vispaten. Lopputuloksena pitäisi olla emulsiomainen kastike. Lisää yrtit ja mausta suolalla sekä pippurilla. Sekoita pinaatin sekaan kastiketta ja nosta pinaatti tarjoilukulhoon. Koristele mansikoilla ja parmesaanilla.
Maissit: Leikkaa maissit annospaloiksi ja sulata voi.
Perunat: Poista Amerikan perunoista kansi ja laita grilliin lämpenemään, sekoita perunoita lämmittämisen aikana.
Liha: Grillaa viljaporsaan fileepihvit, broilerin sisäfileet ja naudan grillipihvit pakkauksen ohjeen mukaan.
Sienien ja maissin kypsentäminen: Nakkaa perään sienet ja grillaa välillä käännellen kunnes pekonissa on kaunis väri, noin 8 min. Voitele maissi voisulalla ja grillaa noin 5 min, kunnes pinnassa on kauniit raidat. Nosta lippu salkoon, täytä pöytä herkuilla ja syö – mieluiten hyvässä seurassa.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit