Grillipaletti ja tuulahdus Intian makuja
4
Henkeä
60 min

Grillipaletti ja tuulahdus Intian makuja

Raaka-aineet

1 pkt Atria 1000g GrilliPaletti

Itusalaatti:

1 pkt mungpavun ituja

2 kpl vihreää chiliä

1/2 tl suolaa

1 dl kurkkua kuorittuna ja kuutioituna

4 kpl minimaissia

1/2 dl cashewpahkinöitä

1 dl granaattiomenan siemeniä

1/2 dl keltaisia rusinoita

Kastike:

2 rkl kookoslastuja

4 rkl sitruunanmehua

2 ltr tuoreita korianterinlehtiä hienonnettuna ja sitruunanmehua

2 tl chilijauhetta

Mausteperunalla täytetyt paprikat:

500 g jauhoisia perunoita

1/2 tl chilijauhetta

1 tl garam masalaa, sitruunan mehua ja korianterinseimeniä

1/2 tl suolaa

1 rkl sokeria

2 tl juustokuminan siemeniä

3 rkl rypsiöljyä

4 kpl paprikaa

2 tl juustokuminan siemeniä

Aurinkoinen kukkakaali:

3 rkl rypsiöljyä

Näin se hoituu

Ota grillipaletti huoneenlämpöön vähintään tuntia ennen grillaamista. Salaatti: Huuhtele ja kuivaa mungpavun idut. Halkaise chilit, poista siemenet ja hienonna. Sekoita suola chiliin ja nosta sivuun. Hienonna pikkumaissit ja rouhi cashewpähkinät. Sekoita ainekset ilmavaksi salaatiksi. Paprikat: Kuori ja pilko perunat, keitä pehmeiksi (n.20min). Kaada vesi pois ja lisää loput ainekset juustokuminaa, öljyä ja paprikoita lukuun ottamatta, survo muhennokseksi. Kuumenna öljy paistinpannussa ja paista juustokuminan siemeniä kevyesti. Kun siemenet alkavat poksahdella lisää perunasose ja sekoita huolellisesti. Anna soseen jäähtyä hieman. Leikkaa paprikoista hattu pois ja poista siemenet, täytä perunamuhennoksella. Laita paprikat uunipellille ja sivele öljyllä. Paahda paprikoita 225 asteisessa uunissa ilman lakkia noin 10min, laita lakki päälle ja jatka paahtamista toinen 10min. Varmista hammastikulla että paprikat ovat kypsiä. Aurinkoinen kukkakaali: Erottele kukkakaalin kukinnot, halkaise suurimmat. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna. Kuumenna öljy laakeassa kattilassa tai paistinpannussa ja ruskista juustokuminan siemenet ja inkivääri. Lisää kurkuma, chilijauhe, suola sekä hienonnettu chili. Kypsennä seosta kaksi minuuttia ja lisää kukkakaalit sekä vesi. Kypsennä noin 10min, tai kunnes kukkakaali on pehmeää mutta ei ylikypsää. Sekoita kypsentämisen loppuvaiheessa jotta seos ei pala pohjaan. Kääntele sekaan garam masala. Pidä paprikat ja kukkakaali lämpimänä kun kypsennät lihat. Grillaa viljaporsaan fileepihvit, broilerin sisäfileet ja naudan grillipihvit pakkauksen ohjeen mukaan. Kata pöytä ja ei kun syömään.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit