Grillatut naudan minuuttipihvit, tilli-pekoniananasta ja mallasleipää
4
Henkeä
80 min

Grillatut naudan minuuttipihvit, tilli-pekoniananasta ja mallasleipää

Raaka-aineet

1 kpl Atria n700g Takuumurea Naturell Naudan Pihviliha

2 tl suolaa myllystä

1 tl mustapippuria myllystä

MALLASLEIPÄ:

7 dl vettä

3 dl kotikaljauutetta

2 pala hiivaa

2 dl oliiviöljyä

1/2 dl siirappia

2 rkl suolaa

1,3 kg vehnäjauhoja

TILLI-PEKONIANASAS:

1 kpl ananas

2 pkt Atria 140g Suomalainen Pekoni

2 kpl tillinoksaa

LEIVÄLLE:

1 kpl tuubi piparjuurimajoneesia

1 kpl viipaloitu punasipuli

2 kpl viipaloitua tomaattia

Näin se hoituu

Ota pihviliha huoneenlämpöön vähintään tuntia ennen kypsentämistä.
Mallasleipä: Lämmitä vesi ja kotikaljauute kädenlämpöiseksi. Murenna sekaan hiiva ja lisää öljy, siirappi sekä suola. Lisää jauhot kolmessa osassa, vaivaa 15min. Laita leipävuokaan leivinpaperi ja kaada leipätaikina siihen, taikina tulee olemaan venyvää, joten älä pelästy. Kohota taikinaa leivinliinan alla 30min. Paista 200 asteessa noin 20-30min ja anna jäähtyä leivinliinan alla.
Tilli- pekoniananas: Kuori ananas ja leikkaa ½cm levyiksi. Levitä leivinpaperille pekonisiivut matoksi, hieman limittäin toistensa päälle. Nosta ananas pekonien päälle. Nypi tilliä ananakselle ja taita ananas pekonin sisään. Liha: Leikkaa lihasta 1cm paksuisia pihvejä. Ananaksen grillaaminen: Laita ananas grilliin pekoninsauma alaspäin ja grillaa pintaan kaunis väri. Käännä ja tee sama toimitus toiselle puolelle. Leikkaa ananas sormen levyisiksi viipaleiksi.
Annoksen kokoaminen: Leikkaa leivästä viipaleita ja pursota päälle piparjuurimajoneesia. Nosta majoneesin päälle punasipulit, tomaattiviipaleet ja ananas. Jätä leivät odottamaan pihvejä. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla. Grillaa halutun kypsyiseksi ja nosta leivän päälle. Koristele yrtillä.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit