Grillattu verimakkara ja ohratto
6
Henkeä
45 min

Grillattu verimakkara ja ohratto

Raaka-aineet

1 pkt Atria 400g Verimakkara

Ohratto

1 kpl sipuli

1 kpl porkkana

2 rkl öljyä

2 dl kokonaisia, esikypsytettyjä ohrasuurimoita

1 lihaliemikuutio

3 dl vettä

2 dl valkoviiniä tai omenamehua

2 dl kermaa

1 dl mustaleima emmentalraastetta

oman maun mukaan mustapippuria ja suolaa

1 dl Tarjoiluun puolukoita

Näin se hoituu

Ota verimakkarat huoneenlämpöön, pistele ne haarukalla tai leikkaa niihin muutamia viiltoja terävällä veitsellä.
Kuori ja kuutioi sipuli sekä porkkana. Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota kasviskuutioita pari kolme minuuttia sekoitellen. Lisää huuhdotut ohrasuurimot ja murennettu liemikuutio jatka kuullottamista vielä pari minuuttia. Lisää vesi-viiniseos (valkoviinin voi korvata vedellä) kolmessa erässä niin että keitos porisee koko ajan ja anna sen kypsyä 15–20 minuuttia. Lisää kerma ja juustoraaste, jatka kypsentämistä 5–10 minuuttia kunnes kerma on imeytynyt suurimoihin. Mausta mustapippurilla, tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Ohratto on parhaimmillaan silloin kun suurimoissa on vielä purtavuutta ja koostumus on hieman valuvaa.
Grillaa tai paista verimakkarat läpikotaisin kuumiksi ja rapeapintaisiksi. Viipaloi makkarat tarjolle ja nauti ohraton sekä puolukoiden kera.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki