Gourmet hodari
4
Henkeä
120 min

Gourmet hodari

Raaka-aineet

Pikkelöidyt sinapinsiemenet

4 rkl sinapinsiemeniä

2 rkl valkoviinietikkaa

4 rkl sokeria

8 rkl vettä

Pretzel-sämpylät

1,5 dl maitoa

1 rkl voita

1 tl kuivahiivaa

1 rkl ruokosokeria

1 tl suolaa

4 dl jauhoja

Keitinvesi:

2 ltr vettä

1 dl ruokasoodaa

Voiteluun

1 kpl kananmuna

1 tl vettä

Karamellisoitu konjakki-pekoni-sipuli:

2 kpl sipulia

0,5 pkt Atria Suomalainen Pekonikuutio 140g

1 rkl konjakkia

suolaa

Lisäksi:

1 pkt Atria Artesaani 240g Lämminsavustettu Raakamakkara

tai

1 pkt Atria Artesaani Lämminsavustettu Raakamakkara Gouda 240g

Näin se hoituu

Atrian Artesaani Lämminsavustettu Raakamakkara on täydellinen täyte gourmet-hodarille. Pretzel-sämpylä täytetään makkaran lisäksi konjakissa karamellisoidulla pekonilla ja sipulilla sekä pikkelöidyillä sinapinsiemenillä. Hodari toimii hieman parempana iltapalana tai vaikkapa osana sunnuntaibrunssia.

Sekoita kaikki pikkelöityjen sinapinsiementen ainekset kattilassa. Kuumenna ja anna kiehua matalalla lämmöllä 15 minuuttia. Anna maustua jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.

Lämmitä maito ja voi 40 asteeseen. Sekoita hiiva ja sokeri nesteeseen yleiskoneen kulhossa. Lisää suola ja 3 dl jauhoja. Vaivaa yleiskoneella 3 minuuttia. Lisää loput jauhot vähitellen, kunnes taikinasta tulee pehmeä. Vaivaa vielä 10 minuuttia. Kaikkia jauhoja ei ole pakko käyttää, jos taikina muotoutuu jo ennen kaikkien jauhojen lisäämistä. Nostata taikinaa noin tunti lämpimässä paikassa tai kunnes taikinan koko on tuplaantunut. Jaa taikina neljään osaan, pyöritä pitkulaisiksi sämpylöiksi ja litistä hieman. Keitä taikinapalloja kiehuvassa vesi-ruokasoodaseoksessa 2 minuuttia kerran kääntäen. Nosta leivinpaperilla päällystetylle uunipellille reikäkauhalla, voitele kananmuna-vesiseoksella ja leikkaa sämpylän pintaan kolme viistoa viiltoa. Paista noin 20 minuuttia 180-asteisessa uunissa, kunnes sämpylät ovat kauniin ruskeita.

Viipaloi sipulit ja hienonna pekonit. Ruskista ensin pekonit ja lisää sitten sipulit. Anna hautua keskilämpöisellä levyllä noin 30 minuuttia kunnes sipulit ovat karamellisoituneet. Lisää konjakki ja liekitä halutessasi, anna kiehahtaa ja mausta suolalla.

Paista raakamakkarat ja nosta halkaistun, lämpimän sämpylän väliin. Viimeistele hodari karamellisoidulla sipulilla ja sinapinsiemenillä.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki