Foliomureke
4
Henkeä
35 min

Foliomureke

Raaka-aineet

1 pkt Atria 400g Nauta-sika Jauheliha 20%

1 dl kermaa

0,5 dl korppujauhoja

1 kpl kananmuna

1 tl suolaa

1 tl rouhittua mustapippuria

0,5 dl lehtipersiljaa silputtuna

Näin se hoituu

Voit valmistaa murekemassan suoraan jauhelihapakkauksessa. Tee lihan keskelle kuoppa ja mittaa astiaan korppujauhto, kerma ja mausteet ja anna turvota noin 5 minuuttia. Sekoita tasaiseksi, lisää kananmuna rakenne rikottuna ja sekoita tasaiseksi. Leikkaa foliosta kaksi noin 40 cm pitkää palaa, asettele ne päällekkäin työpöydälle ja voitele kevyesti öljyllä. Muotoile murekemassasta noin ranteenpaksuinen mahdollisimman tasainen tanko keskelle foliomattoa ja kääri folio tiukasti murekkeen ympärille kääretortun tavoin. Kiristä tanko vielä molemmista päistä ja tee tangosta karkin näköinen.

Kypsennä foliotankoa grillissä keskilämmöllä silloin tällöin käännellen noin 20 minuuttia tai kunnes sisälämpötila on 68 astetta. Avaa paketti varovasti. Voit halutessasi leikata hieman jäähtyneestä murekkeesta pihvejä ja grillata niihin kauniin värin. Tarjoile esimerkiksi grillattujen perunoiden ja purjon kanssa.

Voit kypsentää foliomurekkeen myös 180-asteisessa uunissa.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki

Olemme päivittäneet verkko- ja mobiilipalveluidemme tietosuojaselosteen vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen ("GDPR") vaatimuksia. Tietosuojaselosteessa kerromme, mitä henkilötietoja keräämme verkko- ja mobiilipalveluidemme käyttäjistä, miten käytämme niitä ja miten huolehdimme niiden suojaamisesta. Lue lisää.

Ok