Jauheliharesepti: Feta-oliivipyörykät, vihannes-couscous ja viherpippuri-tomaattikastike
5
Henkeä
25 min

Feta-oliivipyörykät, vihannes-couscous ja viherpippuri-tomaattikastike

Raaka-aineet

PYÖRYKÄT

1 pkt Atria 400g Nauta Jauheliha 17%

100 g fetajuustoa 10%

1 dl ranskankermaa 5%

1 kpl kananmunia

20 g oliiveja

1 tl suolaa

1/2 tl mustapippurijauhetta

2 tl sinappia

COUSCOUS

2 dl kanalientä

2 dl couscous-ryynejä

1/2 kpl keltasipulia

1/2 kpl porkkanaa

1/2 kpl paprikaa

2 tl oliiviöljyä

KASTIKE

100 g tomaattimurskaa

3 dl kanalientä

1 kpl keltasipulia

1 kpl valkosipulin kynsiä

1 tl suolaa

1/2 tl viherpippuria

Näin se hoituu

Pöyrykät: Ripottele suola jauhelihan päälle, pilko fetajuusto ja oliivit ja lisää ne jauhelihaan. Lisää loput aineet ja sekoita varovasti tasaiseksi massaksi. Anna maustua jääkaapissa 30 minuuttia. Leivo pieniksi pulliksi ja paista 170 asteessa asteessa noin 15 minuuttia.

Couscous: Pieni sipuli, porkkana ja paprika pieneksi kuutioksi. Kuullota kasvikset tilkassa oliiviöljyä, lisää kanaliemi ja keitä hetki. Lisää couscous ja sekoita. Ota sivuun ja peitä kattila kelmulla. Anna turvota noin 5 minuuttia. Sekoita haarukalla irtonaiseksi.

Viherpippuri-tomaattikastike: Kuullota sipuli ja valkosipuli. Lisää tomaattimurska ja kanaliemi. Hauduta noin 30 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja viherpippurilla.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki